Gimnasta Larisa Iordache s-a clasat, duminica, pe locul 5 in finala de la barna, la Campionatul Mondial de la Nanning (China), medalia de aur fiind cucerita de Simone Biles (SUA), informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Larisa Iordache a intrat a sasea in finala de duminica de la barna, dar a cazut de pe aparat, evolutia ei fiind notata cu 14,066, cu care s-a clasat pe locul 5. Medalia de aur a fost castigata de Simone Biles (SUA) 15,100, urmata pe podium de Bai Yawen (China) 15,033 si de Aliya Mustafina (Rusia) 14,166.

Larisa Iordache va mai lua startul duminica, in ultima zi a CM de la Nanning, si in finala de la sol.

Vineri, ea a cucerit medalia de argint la individual compus, aceasta fiind prima medalie a probei pentru Romania dupa 7 ani. De asemenea, in aceeasi finala, Stefania Stanila s-a clasat pe locul 19.

Joi, Cristian Bataga s-a clasat pe locul 19 in finala la individual-compus, iar miercuri, echipa feminina s-a clasat pe locul 4 in finala probei, castigata de SUA, in timp ce echipa masculina a incheiat pe locul 12 in calificari, ratand finala.

La Campionatul Mondial de la Nanning (China), desfasurat intre 3 si 12 octombrie, au participat peste 600 de sportivi din 74 de tari. Competitia a programat finale pe echipe, la individual-compus, dar si pe aparate, pentru un total de 14 evenimente care vor fi medaliate.

Primele 24 de echipe clasate in calificari, printre care si cele ale Romaniei, s-au calificat la CM din 2015, de la Glasgow, de unde primele opt clasate vor obtine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Echipele clasate pe locurile 9-16 la CM de anul viitor vor participa la o competitie preolimpica din care primele patru clasate vor obtine "biletele" pentru Rio.