Echipa Astana a decis sa se autosuspende o saptamana, conform regulilor Miscarii pentru un ciclism credibil (MPCC), in urma depistarii pozitive a unui al doilea sportiv din efectivul sau, in ultimele 12 luni, informeaza AFP, citata de Mediafax.

Aceasta decizie, anuntata, luni, de MPCC, va priva echipa condusa de Alexander Vinokurov de participarea la Turul Beijingului (10-14 octombrie), ultima cursa din calendarul mondial al sezonului, si la doua semiclasice italiene, Turul regiunii Emilia si Gran Premio Beghelli.

"Toata echipa va trebui sa se opreasca in aceasta perioada. Aceasta suspendare temporara a activitatii echipei se va face cu luarea tuturor masurilor corective pe care le va considera utile", a precizat MPCC.

In vara recent incheiata, formatia kazaha a avut doi sportivi depistati pozitiv cu EPO, Valentin Iglinski si fratele sau mai mare Maxim, care nici nu a mai cerut contraexperiza pentru controlul pe care l-a efectuat la 1 august.

"MPCC a pus in practica, pe baza de voluntariat, un regulament mai strict decat cel al instantelor internationale. In cadrul acestuia, echipa Astana, care a aderat in 2013, aplica regulamentul ce prevede autosuspendarea pentru o durata de opt zile, cu incepere din prima zi a urmatoarei curse din World Tour", a explicat MPCC, prezidata de Roger Legeay.

Astana este a treia formatie care se supune acestei sanctiuni, dupa Rusvelo si AG2R, care au avut de asemenea doua cazuri de dopaj in efectivul lor, intr-o scurta perioada trecuta.

Totodata, spaniolii Alberto Contador, accidentat la genunchiul drept in Turul Lombardiei, si Alejandro Valverde au anuntat ca nu vor participa la Turul Beijingului.