Sala Polivalenta din Cluj-Napoca a fost finalizata, dupa patru ani de la startul lucrarilor. "Este o adevarat bijuterie", a declarat Emil Boc, primarul municipiului. Costurile totale au fost de 70 milioane de lei.

Sala Polivalenta din ClujFoto: ziardecluj.ro

"Prima concluzie pe care o am dupa ce am vazut sala este ca avem de-a face cu o adevarata bijuterie a sportului si a divertismentului. Noua Sala Polivalenta corespunde standardelor si cred ca va fi, pentru multi ani de aici inainte, cea mai frumoasa si moderna din Romania, daca nu cumva si din Centrul si Estul Europei" - Emil Boc, citat de Mediafax.

Concertul inaugural va fi cel al lui James Blunt, din data de 31 octombrie.

Sala Polivalenta dispune de o pardoseala demontabila care permite practicarea mai multor sporturi, de un cub video unic in Romania, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competitiilor sportive, de tribune retractabile, care permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, si de o parcare subterana de 450 de locuri. De asemenea, exista si o sala de incalzire pentru sportivi, comparabila cu o sala de sport, care va permite efectuarea de antrenamente.

Capacitatea Salii Polivalente este de 7.200 de locuri care se poate extinde pana la 10.000 de locuri.

Sala Polivalenta va putea gazdui meciuri si antrenamente pentru o varietate foarte larga de sporturi, de la karate, scrima, aikido sau judo si pana la baschet, handbal, tenis sau gimnastica.

Vezi aici imagini cu noua Sala Polivalenta din Cluj (voceatransilvaniei.ro):

Imagini ziuadecluj.ro: