Pugilistul Lucian Bute si-a prezentat, joi, noul antrenor, pe Freddie Roach, unul dintre cei mai apreciati tehnicieni din lume, care ii pregateste, printre altii, si pe campionii mondiali Manny Pacquiao si Miguel Cotto, informeaza cotidianul canadian La Presse, citat de Mediafax.

Lucian ButeFoto: Hotnews

Bute se va antrena alaturi de Pacquiao, care isi va pune titlul WBO in joc, la 22 noiembrie, in meciul cu Chris Algieri. "Sper ca acest lucru ii va ajuta pe ambii boxeri. Sper ca prezenta lui Bute il va ajuta pe Pacquiao sa progreseze si ca, vazandu-l pe Manny antrenandu-se, Lucian va progresa la randul sau", a explicat Roach, 54 de ani.

Bute (31-2, 24 KO) s-a despartit de fostul sau antrenor Stephan Larouche, dupa ce a fost invins de Jean Pascal, la 18 ianuarie. De atunci, Bute a fost curtat de multi antrenori, dar a dorit sa lucreze cu Roach.

"Am trait doi ani dificili si dupa 18 ianuarie am decis sa-mi iau un timp in care sa ma gandesc la mine. In martie, eu si Stephane am decis sa ne separam dupa 11 ani in care am cunoscut multe succese. Dar sunt incantat de aceasta revenire in ring. Simt gust de boxer", a spus Bute.

Dupa ce Bute a petrecut o saptamana, in iulie, in California, la Wild Card Gym, Roach a acceptat sa lucreze cu el.

"A mers de la inceput, am lucrat bine impreuna. Angajamentul sau m-a convins. Detest boxerii lenesi. Este bine stiut ca eu nu am timp de pierdut cu astfel de boxeri. Vrea sa lucreze din greu si ma vrea, atunci eu muncesc din greu. Este ceea ce ma motiveaza. Obieciurile lui de lucru sunt ireprosabile", a spus tehnicanul american de origine canadiana.

"Totul este in detalii. De la modul de a invata miscarile, pana la a lovi. Am petrecut putin timp cu el, dar deja va pot spune ca este un maestru", a adaugat Bute.

Schimbarea antrenorului nu este singura pentru pugilistul roman. El va trece la o categorie superioara, de la supermijlocie, 76,2 kilograme, la semigrea, 79,4 kilograme.

"Ma simt mai confortabil, mai puternic la 79,4 kilograme. Nu mai sunt nevoit sa slabesc prea mult, ceea ce a fost dificil in ultimul timp. Cu noua mea echipa, asta ma va duce la alt nivel", a spus romanul.

Fostul campion mondial IBF la supermijlocie, din octombrie 2007 pana in mai 2012, va reveni in ring, in decembrie, contra unui adversar ce urmeaza a fi stabilit. In legatura cu acest subiect, Roach a precizat ca Bute nu are nevoie de o lupta pentru a reveni in forma si ca indiferent ce boxer ii va aduce in ring promotorul Jean Bedard, de la Interbox, el va fi in masura sa se pregateasca in mod corespunzator.

"Uneori, aceste lupte de revenire in forma sunt periculoase, pentru ca ridica sau coboara nivelul competitiei in sport. Eu vreau sa-i dau aceasta lupta de revenire in forma in sala mea, credeti-ma", a precizat antrenorul.

Au fost mentionate numele lui Pascal si Adonis Stevenson, dar Roach nu a clipit. "Nu as avea nicio problema cu astfel de lupte. I-a spus lui Lucian ca dupa un stagiu de antrenament, va fi gata sa se lupte cu oricine. Tot ce trebuie sa faca Jean Bedard este sa ne spuna cu cine se va infrunta Lucian si noi vom fi pregatiti. Este ceea ce fac eu, pregatesc boxeri in functie de adversarii lor", a afirmat Roach.

"Daca vreau sa redevin campion mondial, este sigur ca trebuie sa-i infrunt pe cei mai buni. Vreau sa fiu pregatit pentru oricine. Vreau sa redevin campion mondial, asta e clar", l-a completat Bute.

Adversarul lui Bute va fi cunscut la finalul lunii septembrie, a precizat Bedard.

Lucian Bute, 34 de ani, a boxat ultima data la 18 ianuarie, la Montreal, fiind invins atunci la puncte de canadianul Jean Pascal, intr-un meci contand pentru centurile WBC Diamond si NABF la categoria semigrea.

Bute a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie in mai 2012, cand a fost invins de britanicul Carl Froch.