Primul turneu de squash organizat sub egida Federatiei Romane de Squash a dat startul sezonului competitional 2014/2015. Sambata si duminica, 23-24 august, peste 50 de jucatori si jucatoare au concurat la Cupa West Side - Constanta in diviziile A si B la masculin si in turneul feminin. Turneul a adus la start cei mai buni jucatori de squash din clasamentul national, atat la fete cat si la baieti.

Federatia Romana de SquashFoto: Hotnews

O competitie stransa si meciuri intense au desemnat castigatorii:

Divizia A Masculin 1.Vasile Hapun 2.Andrei Luchian 3.Horia Naumescu

Divizia B Masculin 1.Hunor-János Bara 2.Ilie Banica 3.Lucian Ciaciu

Feminin 1.Andra Petrica 2.Alexandra Iordan 3.Pavel Daciana

“Turneul s-a desfasurat la standarde inalte. La baieti, numarul jucatorilor este in permanenta crestere, iar anul acesta si competitia fetelor a avut o prezenta numeroasa, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Squash-ul, un sport inca de nisa la noi, este intr-o dezvoltare continua. Prin infiintarea Federatiei Romane de Squash in mai anul acesta, dorim sa sprijinim squash-ul de performanta prin pregatirea sportivilor, antrenorilor si dezvoltarea cluburilor in Romania.” a declarat George Constantinescu, presedintele Federatiei Romane de Squash.

Squash-ul este un sport cu traditie la nivel mondial, cu un istoric de peste 180 de ani. Cel mai sanatos sport, conform revistei Forbes, squash-ul este un sport intens, in care coordonarea, viteza de reactie, tehnica si forma fizica reprezinta atribute esentiale.

Activitatea Federatiei continua in septembrie 2014 cu organizarea a doua competitii de squash de nivel international la Bucuresti: turneul PSA in 9-14 septembrie, cu jucatori din Top 100 international prezenti la start, precum si Campionatul Balcanic pe echipe, masculin si feminin, in 25-28 septembrie 2014, unde Romania va fi reprezentata de trei echipe anul acesta: doua la masculin si una la feminin.

Concomitent se desfasoara programul competitional national, care include evenimente precum campionatul national pe echipe la sfarsitul anului 2014, campionatul national individual la toate categoriile de varsta si cupa Romaniei, dar si proiecte de promovare a squash-ului ca sport in tara.