Intre 5 si 7 septembrie 2014 urmeaza sa se desfasoare la Mamaia cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est. Competitia a devenit etapa din Cupa Europeana la triatlon, iar la star se vor alinia peste 100 de sportivi profesionisti din 25 de tari, de pe patru continente.

Triatlon MamaiaFoto: Hotnews

Triathlon Challenge Mamaia, cum este denumit oficial concursul, vine de anul acesta cu multe noutati legate atat de traseu, cat si de participanti.

„Va fi mult spectacol si o atmosfera unica si asta nu doar pentru ca se implinesc sase ani de la prima editie, dar mai ales pentru ca elita sportiva a Europei si concurenti din SUA, Noua Zeelanda si America de Sud se vor reuni la Mamaia ETU European Cup in 7 septembrie”, spun organizatorii.

Astfel, vor lua startul 75 de participanti la proba Elite Men si 30 la Elite Women, din peste 25 de tari si de pe patru continente, care se vor intrece in ziua dedicata lor, 7 septembrie.

Cu o zi inainte are loc proba rezervata amatorilor, caci Triathlon Challenge este totodata o competitie sportiva de masa, un concurs la care poate participa orice persoana indiferent de pregatire sau conditie fizica. Astfel, toti pasionatii de inot, ciclism si alergare, iubitori ai sportului si ai miscarii in aer liber, se vor intalni intr-o cursa cu totul deosebita la inceput de toamna.

Pentru profesionistii care vor participa la Cupa Europeana, vor exista premii in valoare de 12.500 de euro cash. De asemenea, vor fi premiati in cadrul Cupei Europene si primii trei clasati de nationalitate romana, dar si sportivii de performanta din Romania prin categoria Open. Nu in ultimul rand, vor fi oferite premii in vouchere si obiecte pentru amatori. Fondul total de premiere va fi de de 26.400 euro.

Concursul este dedicat atat celor care se afla la primul lor triatlon, cat si celor mai competitivi. Participantii pot opta intre probele individuale sau de stafeta, iar distantele sunt:

400 m inot + 12 km ciclism + 2.5 km alergare pentru proba supersprint

750 m inot + 20 km ciclism + 5 km alergare la proba sprint & stafeta sprint

1.500 m inot + 40 km ciclism + 10 km alergare la proba olimpica & stafeta olimpica.

Anul acesta, aproximativ 900 de participanti sunt asteptati la startul concursului Triathlon Challenge Mamaia.

In premiera, Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei va fi prezent la eveniment, atat ca participant, cat si ca sustinator al Asociatiei Curtea Veche. Totodata, Principele Nicolae va avea placerea de a inmana premii celor mai rapizi triatlonisti.

Pentru ultimele noutati ale acestei editii, accesati site-ul trichallenge.ro si pagina de Facebook a evenimentului, facebook.com/TriathlonChallenge.

In cadrul evenimentului exista si o sectiune dedicata special companiilor care sustin promovarea unui stil de viata sanatos.