Politistii Directiei de Investigarea Fraudelor au descins, marti, la sediul Federatiei Romane de Ciclism, intr-un dosar ce vizeaza o presupusa fraudare a banilor alocati pentru deplasarea lotului national la Campionatul Mondial din SUA, informeaza Mediafax.

CiclismFoto: HotNews / DP

Anchetatorii au facut trei perchezitii, dintre care una la sediul Federatiei Romane de Ciclism (FRC), in urma carora sapte persoane au fost ridicate si duse la audieri.

Politistii banuiesc faptul ca reprezentantii FRC au cheltuit banii alocati de Ministerul Tineretului si Sportului pentru deplasarea si cazarea sportivilor pe achizitionarea unor bunuri la suprapret, provocand astfel statului un prejudiciu estimat la 650.000 de lei.

In acest context, politistii Directiei pentru Investigarea Fraudelor suspecteaza ca presedintele si secretarul Federatiei Romane de Ciclism (FRC) ar fi comis infractiuni de abuz in serviciu, delapidare, fals sub semnatura privata si uz de fals.

Conducerea Federatiei Romane de Ciclism ar fi folosit fondurile alocate sportivilor romani care ar fi trebuit sa ajunga la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii, pentru a achizitiona consumabile la preturi supraevaluate.

Concret, desi niciun sportiv roman nu a participat la competitia din SUA, presedintele si secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca sa achizitioneze la suprapret rechizite, hârtie igienica si detergenti, sustin anchetatorii.

Aceste bunuri ar fi fost vandute de catre 27 de societati comerciale, care nu ar fi înregistrat tranzactiile in contabilitate, administratorii acestor firme fiind cercetati pentru evaziune fiscala, au precizat sursele citate.

Politia Romana a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv si la alte 27 de societati comerciale au loc mai multe activitati procedurale, in cadrul unui dosar penal de abuz in serviciu si delapidare.

Potrivit Politiei Romane, din ancheta au rezultat indicii ca reprezentantii structurii sportive ar fi inregistrat in contabilitate numeroase facturi fiscale provenind de la firme de tip "fantoma", pentru achizitionarea de bunuri sau servicii.