Elisabeta Lipa a adunat doar 21 de voturi in cursa pentru sefia Comitetului Olimpic Roman, functia fiind castigata de Alin Petrache (37 de ani, deputat PSD si presedintele FR Rubgy). "Stiam dinainte care va fi scorul. Am ramas cu un gust amar, a fost o campanie urata. Am fost jiginita, umilita", a declarat Lipa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Stiam dinainte care va fi scorul. Am plecat in aceasta cursa asa cum am plecat si in altele de-a lungul vietii mele. Nu pot sa le castig pe toate. Am capatat o experienta de care nu credeam ca am nevoie. Credeam ca le stiu pe toate. Dar am ajuns la concluzia ca mai am multe de invatat. Am ramas cu un gust amar, pentru ca a fost o campanie urata. Am fost jigniti, umiliti (n.r. Lipa si Bellu). Dar trebuie sa respect decizia presedintilor de federatii" - Elisabeta Lipa la Dolce Sport.

"Nu am de ce sa ma plang, asta a fost sa fie, au ales oamenii din sport pana la urma. Ma asteptam la acest rezultat, diferenta putea sa fie si mai mare. Nu vreau sa fac comentarii ca a fost sau nu un vot politic. Se stia insa de ieri, din mass-media, cam cine va castiga aceste alegeri. Nu este vorba de o strategie castigatoare, pentru ca ele s-au asemanat. In alte parti, sef la Comitetul Olimpic este un fost mare campion, un om care a adus medalii pentru tara sa, la noi s-a votata insa pentru partea de management" - Octavian Bellu, imediat dupa alegerile de la COSR.

"Relatia mea cu COSR se va schimba. E o institutie in privinta careia am mari indoieli!", a completat Bellu, citat de gsp.

"E ultima actiune a COSR la care particip" - Mariana Bitang.

Alin Petrache (deputat in Parlamentul Romaniei, din partea PSD, din 2012 si pana in prezent) este, incepand de joi, noul presedinte al Comitetului Olimpic Roman, acesta invingandu-i pe Octavian Bellu si Elisabeta Lipa. Petrache (presedintele FR Rugby) a obtinut 143 de voturi, in timp ce Bellu a strans 33, iar Lipa 21.

Vezi aici cine este Alin Petrache, noul presedinte al COSR.

Mandatul noului presedinte va fi valabil pana in 2016.

Alin Petrache (37 de ani) s-a impus chiar din primul tur, cu 133 de voturi. Octavian Bellu a adunat 33, iar Elisabeta Lipa doar 21.