Alin Petrache (deputat in Parlamentul Romaniei, din partea PSD, din 2012 si pana in prezent) este, incepand de joi, noul presedinte al Comitetului Olimpic Roman, acesta invingandu-i pe Octavian Bellu si Elisabeta Lipa. Petrache (presedintele FR Rugby) a obtinut 143 de voturi, in timp ce Bellu a strans 33, iar Lipa 21.

Alin PetracheFoto: frr.ro

Vezi aici cine este Alin Petrache, noul presedinte al COSR.

Mandatul noului presedinte va fi valabil pana in 2016.

Alin Petrache (37 de ani) s-a impus chiar din primul tur, cu 133 de voturi. Octavian Bellu a adunat 33, iar Elisabeta Lipa doar 21.

Octavian Morariu, fostul presedinte al COSR, a demisionat in data de 15 aprilie.

"Am avut o campanie de idei referitoare la o strategie a sportului si cred ca aici s-a facut diferenta. Am incercat sa fac un pas in spate, am facut om la om si am discutat cu fiecare presedinte de federatie si de club. Este o victorie frumoasa, o victorie a sportului romanesc. Dimineata m-am simtit ca inaintea unui meci cu Noua Zeelanda.

S-a schimbat doar presedintele, Comitetul Executiv ramane la fel, secretarul general ramane la fel. Este una dintre zilele frumoase din viata mea. A fost exact ca la o competitie. Este important sa participi, dar sa invingi este si mai frumos. COSR vrea ca sportul romanesc sa mearga mai departe pentru a obtine rezultatele de la Sydney si Atena. La FRR este o echipa bine pusa la punct care stie ce are de facut si va continua strategia inceputa in urma cu cinci ani", a declarat Alin Petrache.

"Nu am de ce sa ma plang, asta a fost sa fie, au ales oamenii din sport pana la urma. Ma asteptam la acest rezultat, diferenta putea sa fie si mai mare. Nu vreau sa fac comentarii ca a fost sau nu un vot politic. Se stia insa de ieri, din mass-media, cam cine va castiga aceste alegeri. Nu este vorba de o strategie castigatoare, pentru ca ele s-au asemanat. In alte parti, sef la Comitetul Olimpic este un fost mare campion, un om care a adus medalii pentru tara sa, la noi s-a votata insa pentru partea de management" - Octavian Bellu, imediat dupa alegerile de la COSR.

"Competitia a fost de inalta tinuta. Ii felicit pe toti 3, au avut proiecte extrem de interesante. Le doresc mult succes tuturor, sa nu uitam ca indiferent cine va conduce COSR trebuie sa duca mai departe traditia sportului romanesc. Eu ma cunosc foarte bine cu toti 3. Pe Alin il cunosc ca presedinte al Federatiei de Rugby. Trebuie sa ne propunem un proiect prin care sa generam medalii la Rio" - Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, la Dolcesport.