O suta noua membri dintr-un total de 123 sunt prezenti la Adunarea Generala a COSR pentru alegerea noului presedinte, ceea ce reprezinta un total cumulat de 202 voturi, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trei pozitii de membri afiliati sunt suspendate: Federatia de Ciclism, trezorierul COSR Misu Negritoiu, care s-a retras, si pozitia de personalitate a Gabrielei Szabo, care va putea vota doar in calitate de ministru al Tineretului si Sportului.

Noul presedinte al COSR va fi ales dintre Elisabeta Lipa, Octavian Bellu si Alin Petrache. Mandatul acestuia va fi pana in 2016, an in care ar fi expirat mandatului fostului presedinte Octavian Morariu, care a decis sa renunte la sefia COSR pentru a se dedica activitatii din cadrul Comitetului International Olimpic.

Adunarea Generala a COSR are 123 membri, insa numarul de voturi ce revine fiecaruia este stabilit in urma performantelor inregistrate la Jocurile Olimpice de federatiile nationale sau de recunoasterea din partea Comitetului International Olimpic.

Unul dintre candidati va fi desemnat castigator din primul tur daca va aduna jumatate plus unu dintre sufragii, in caz contrar urmand sa se organizeze o noua runda de alegeri, la care vor participa primii doi clasati in turul intai.

Federatiile care au obtinut performante la Jocurile Olimpice vor avea cate patru voturi, cele care sunt incluse in programul olimpic, dar nu au obtinut rezultate notabile, vor avea cate trei voturi, forurile recunoscute de catre Comitetul International Olimpic vor avea câte doua, in timp ce federatiile nationale recunoscute de COSR si precum si personalitatile vor avea cate un vot.