Atletul kenyan Maru David Kwemoi a castigat, duminica, Semimaratonul International Bucuresti, stabilind un record al competitiei cu timpul de o ora, un minut si 43 de secunde, transmite Mediafax.

Kwemoi a fost urmat de compatriotul sau Chebii Daniel Kipchumba (1h02.27) si de etiopianul Mitke Girma Ashebir (1h02.29).

Proba feminina a fost castigata de sportiva din Kenya, Chepkemoi Vicoty, cu timpul de o ora, 12 minute si 17 secunde. Ea a fost urmata de Denne Tigist Bikila (Etiopia, 1h14.18) si de Tanui Roday Jepkorir (Kenya, 1h15.41).

Castigatorii Semimaratonului International Bucuresti au primit cate 1.000 de euro, in timp ce ocupantii locurilor doi si trei au fost recompensati cu cate 600 si, respectiv 400 de euro.

La categoria nationala s-au impus Stefan Lupulescu la masculin (1h10.09) si Mihaela Prundus la feminin (1h20.02).

La Semimaratonul International Bucuresti au luat startul aproximativ 8.000 de participanti.

Ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, nu a participat la acest eveniment, dupa ce tatal sau a decedat sambata seara intr-o clinica din Bucuresti. La eveniment ar fi trebuit sa fie prezenti si alti noua membri ai Guvernului, printre care si vicepremierul Gabriel Oprea, dar acestia nu au mai luat startul in cursa populara in semn de solidaritate cu Gabriela Szabo.

In cadrul Petrom Bucharest International Half Marathon, membru al Asociatiei Internationale a Maratoanelor si Curselor de Distanta, sunt organizate curse de semimaraton, individual 10 km, stefeta 4x5 km si cursa populara de 2,9 km, cu plecare din fata Palatului Parlamentului.