​"Ministrul de Interne si sef al UNPR, Gabriel Oprea, ar fi trimis la Elisabeta Lipa agenti ai serviciului intern de informatii al Internelor pentru a o intimida pe fosta multipla campioana olimpica si pentru a o determina sa nu mai candideze la sefia Comitetului Olimpic Roman", scrie Catalin Tolontan pe blogul personal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tolontan scrie ca beneficiarul presiunilor asupra Elisabetei Lipa si al tergiversarii depunerii dosarului lui Octavian Belu ar fi Alin Petrache, actual parlamentar PSD si sef al Federatiei de Rugby. Alin Petrache este fiul afaceristului Adrian Petrache, membru al celebrei triplete Petrache - Alexandru Bittner - Dorin Cocos, o tripleta ce a beneficiat de favoruri atit in guvernarea PSD - Nastase, cit si dupa venirea PDL la putere.

Citeste aici ceea ce a scris jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul personal.

Reamintim ca, asa cum scris HotNews.ro in ultimele luni, Gabriel Oprea si-a intarit tot mai mult pozitia in cadrul coalitiei de guvernare PSD-UNPR-PC, bazindu-se pe faptul ca el controleaza cei 39 de parlamentari UNPR esentiali pentru pastrarea Guvernului Ponta in functie.

Cine este Alin Petrache, favoritul castigarii functiei de presedinte al COSR

Nascut pe 29 octombrie 1976, la Bucuresti. A fost jucator de rugby, are 1,93 si a jucat de-a lungul timpului pentru Dinamo, RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon si Beziers. Pentru nationala de rubgy a Romaniei a evoluat intre 1998 si 2004.

Incepand din 8 aprilie 2009, ocupa functia de presedinte al Federatiei Romane de Rugby. La 33 de ani, Petrache a fost cel mai tanar candidat la postul de presedinte al FRR din istorie.

Declaratia de interese

Petrache Adrian Alin este deputat in Parlamentul Romaniei, din partea PSD (din 2012 si pana in prezent). A fost membru FIRA-AER (Paris - fara venituri), presedinte al Federatiei Romane de Rugby (fara venituri) si vicepresedinte al COSR (fara venituri).

Implicat intr-un scandal cu un teren pe care FRR l-a returnat Ministerului de Externe

Pe 19 decembrie 2013, Catalin Tolontan a scris pe blog-ul sau despre o disputa pe un teren pe care Federatia Romana de Rugby si COSR l-au returnat Ministerului de Externe.

Este vorba de 5000 de metri patrati plasati in locul select unde intorc tramvaiele 41 care vin spre Casa Presei.