Echipajul de dublu feminin la bob, format din Maria Adela Constantin si Andreea Grecu, va participa la Jocurile Olimpice de iarna ca urmare a relocarii efectuate de federatia de specialitate, ceea ce mareste la 24 numarul sportivilor care vor reprezenta Romania la Soci, informeaza Mediafax.

Soci 2014Foto: sochi2014.com

"Bobul feminin romanesc confirma rezultatele din ultimii ani. Federatia internationala ne-a anuntat ca Maria Constantin si Andreea Grecu s-au calificat la Soci prin relocare. Pentru noi este o veste exceptionala pe care de altfel o asteptam. Ne bucuram de asemenea ca România are in premiera la o editie a Jocurilor Olimpice doi piloti calificati, este vorba despre Nicolae Istrate la dublu si Andreas Neagu la echipajul de patru" - Sorina ticu, antrenor federal in cadrul FR de Bob si Sanie.

De altfel, Romania a obtinut la bob prima si singura medalie din istoria participarilor sale la Jocurile Olimpice de iarna.

In editia organizata la Grenoble in 1968, echipajul de dublu masculin la bob al Romaniei, format din Ion Panturu si Nicolae Neagoe, a cucerit medalia de bronz.

Maria Constantin si Andreea Grecu se alatura astfel celorlalti 22 de sportivi deja calificati la Jocurile Olimpice de la Soci.

Lista completa a celor 24 de sportivi care vor reprezenta Romania este urmatoarea:

Schi alpin - Alexandru George Barbu, Ioan Valeriu Achiriloaie, Ania Monica Germaine Cail;

Schi fond - Sara Timea, Paul Constantin Pepene, Florin Daniel Pripici;

Biatlon - Eva Tofalvi, Cornel Dumitru Puchianu;

Sarituri cu schiurile - Iulian Sorin Pîtea;

Patinaj artistic - Zoltan Kelemen;

Skeleton - Dorin Dumitru Velicu, Maria Marinela Mazilu;

Sanie - Valentin Cretu (simplu masculin, stafeta), Nicolae Radu sovaiala si Alexandru Teodorescu (dublu sanie masculin, stafeta), Raluca Stramaturaru (simplu feminin, stafeta);

Bob - Nicolae Istrate si Florin Cezar Craciun (echipajul de dublu masculin), Andreas Paul Neagu, Paul Septimiu Muntean, Danut Ion Moldovan si Bogdan Otava (echipajul de 4 masculin), Maria Adela Constantin si Andreea Grecu (echipajul de bob dublu feminin).

La ultima editie a Jocurilor Olimpice de iarna, Vancouver 2010, Romania a fost reprezentata de 28 de sportivi.

Echipa olimpica a Romaniei va fi insotita de medicii Delia Iacob, Tatiana Arisanu si Dan Florin Tanase, coordonator al personalului medical.

Plecarea delegatiei Romaniei spre Soci este programata pentru 2 februarie.