Lucian Bute a revenit in boxul profesionist cu o infrangere (a doua din cariera), pugilistul roman fiind invins de Jean Pascal la puncte - decizie unanima (categoria semigrea). "M-am pregatit foarte bine, am avut incredere, dar nu l-am putut trimite la podea", a precizat Bute la Digi24.

Lucian Bute, in timpul luptei cu Jean PascalFoto: Captura YouTube

"M-am pregatit foarte bine pentru meci, am avut incredere, dar si emotii. Lucrurile nu au mers asa cum ne-am fi dorit si cum am sperat. Auzeam indicatiile din colt, care imi spuneau sa atac, dar nu l-am putut dobora (n.r. pe Pascal). Adevaratul Bute a fost cel din ultima repriza. Vreau revansa" - Lucian Bute, la Digi24.

"Suntem in vestiar, impreuna. Pe ring a fost intrebat daca isi doreste revansa si a raspuns ca da. Exista sansele unui re-match. Judecand perioada dupa care a venit Lucian si toate framantarile interioare si fizice, el s-a prezentat foarte bine in fata unui adversar mai bun in aceasta seara. In momentul de fata nu trebuie sa cautam alibiuri si nici sa explicam o infrangere care vine intr-un anumit context.

Lucian este pe un trend ascendent, dupa doi ani de framantari. A avut o evolutie fantastica, ultimele doua reprize. Nu ne lamentam. In doi ani de zile, Lucian a boxat un singur meci, cel cu Froch. A fost acel esec usturator, apoi operatia la mana, toate aceste probleme i-au afectat increderea in el.

A ezitat destul de mult in timpul meciului si nu a avut declicul de a reactiona.

Daca dadea drumul la brate din repriza a opta, nu mai tarziu, il termina pe Pascal. Pascal nu are de ce sa nu vrea o revansa. El e invingator si trebuie sa-si apere aceasta pozitie. Publicul la Montreal, in toata Canada si SUA, este multumit de ceea ce a vazut. Exista in contract aceasta revansa. S-a convenit ca daca va fi un meci echilibrat, spectaculos, atunci se va acorda revansa" - Rudel Obreja (reprezentantul lui Lucian Bute) la Digi 24.

Disputa a contat pentru Centura de Diamanat a WBC (centura onorifica care valoreaza 50.000 de dolari si este acordata in urma unei lupte intre doi pugiilisti considerati de anvergura), plus centura NABF.

Jean Pascal a fost declarat invingator de toti cei trei arbitri: 1116-112, 117-110 si 117-111.