Thomas Morgenstern, triplul campion olimpic la sariturile cu schiurile, grav accidentat dupa o cazatura la antrenament, este "definitiv in afara oricarui pericol", a declarat, luni, medicul Josef Obrist, de la spitalul din Salzburg, sustine Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezultatele testelor de luni au aratat o reabsorbţie a hemoragiei cerebrale si diminuarea contuziei la plamani. El este "in stare stabila", a precizat Josef Obrist.

"Am ramas fara glas in fata urarilor de insanatosire primite. Acestea imi dau putere sa merg mai departe", a scris Morgenstern pe Facebook.

Potrivit antrenorului echipei austriece, Alexander Pointner, Morgenstern ar suferi de pierderi de memorie. "Nu isi mai aminteste cazatura", a spus antrenorul.

O participare a lui Thomas Morgenstern la Jocurile Olimpice de la Soci nu este total exclusa. "Ii voi tine un loc cat mai mult posibil", a adaugat Pointner.

Thomas Morgenstern (27 de ani) a cazut violent, in cursul zilei de vineri - 10 ianuarie, la un antrenament pentru un concurs de sarituri de schiurile. Totul s-a intamplat pe trambulina de la Kulm (statiunea Bad Mitterndorf), in Austria. Morgenstern s-a dezechilibrat in zbor, iar in urma cazaturii s-a lovit puternic la spate si la cap. A fost inconstient pentru scurt timp si transportat de urgenta la spital.