Finalul unui sezon sportiv se identifica, in general, cu bilantul rezultatelor acumulate. In sportul contemporan, insa, nicio performanta nu este demna de mentionat daca nu este insotita de premii generoase si un marketing pe masura. Astfel, ancheta realizata de Forbes, in ce priveste topul celor mai bine platiti sportivi ai planetei, a devenit deja traditie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Interesant este ca, la finalul lui 2013, Tiger Woods este din nou primul in ce priveste veniturile realizate intr-un singur an, suma cu care si-a adjudecat prima pozitie fiind de 78 de milioane de dolari. Incasarile jucatorului american de golf au provenit din salarii si premii (13 milioane dolari) si din alte activitati, in special publicitate si sponsorizari (65 milioane dolari).

Desi nu a avut unul din sezoanele sale cele mai bune din punct de vedere sportiv, Roger Federer se afla pe locul al doilea in ce priveste veniturile anuale, totalul incasarilor sale fiind de 72 milioane de dolari (7 milioane din premii si 65 milioane de pe urma imaginii sale).

Kobe Bryant incheie podiumul realizat pentru 2013 de Forbes, baschetbalistul american acumuland 62 milioane de dolari (28 milioane din salarii si premii si 34 milioane din alte contracte).

Iata top 10 al celor mai bine platiti sportivi, in viziunea Forbes:

1. Tiger Woods (SUA) - 78 mil. $ / golf

2. Roger Federer (Elvetia) - 72 mil $ / tenis

3. Kobe Bryant (SUA) - 62 mil $/ baschet profesionist - NBA

4. LeBron James (SUA) - 60 mil $/ baschet profesionist - NBA

5. Drew Brees (SUA) 51 mil $ / fotbal american - NFL

6. Aaron Rodgers - 49 mil $ / fotbal american - NFL

7. Phil Mickelson - 49 mil $ / golf

8. David Beckham - 47 mil $ / fotbal - s-a retras in acest an din activitate

9. Cristiano Ronaldo - 44 mil $ / fotbal - Real Madrid

10. Lionel Messi - 41 mil $ / fotbal - Barcelona