Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a declarat, in cursul zilei de marti, ca Romania are un singur sportiv calificat in acest moment la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, Zoltan Kelemen, insa delegatia tricolora va fi de 22-26 de atleti, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avem patinaj artistic, va fi unul singur, Zoltan Kelemen, si vom mai avea sanie, bob, schi fond si biatlon. Asta e tot ce avem. Numai ca noi, din nefericire, din cauza sistemului de calificare, vom sti rezultatul final in luna ianuarie, dupa ultimele competitii. Dar în pozitii de calificare sunt intre 22 si 26 de sportivi, asta va fi delegatia Romaniei. Alti sportivi cu sanse de calificare nu mai sunt" - Ioan Dobrescu.

Vicepresedintele pentru activitatea de bob si skeleton din cadrul Federatiei Romane de Bob si Sanie, Octavian Pungovschi, a precizat ca in acest moment niciun sportiv nu este deja calificat, insa Romania va avea, probabil, cate un reprezentant la skeleton feminin si masculin si cate un echipaj de doua persoane la bob feminin (Maria Constantin - pilot) si masculin (Nicolae Istrate - pilot) si unul de patru persoane, tot cu Nicolae Istrate pilot.

La editia din 2010 de la Vancouver, Romania a avut 26 de reprezentanti la biatlon, schi alpin, schi fond, bob, sanie si patinaj.

Jocurile Olimpice de iarna de la Soci (Rusia) se vor desfasura intre 7 si 23 februarie 2014.