Fostul rutier italian Roberto Gaggioli a declarat, pentru cotidianul Corriere della Sera, ca ciclistul american Lance Armstrong i-a dat 100.000 de dolari in 1993 pentru a castiga o cursa din cadrul Million dollar race, relateaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Un tanar coleg american mi-a dat un panettone sub forma de cadou si mi-a urat: 'Merry Christma'. In cutie erau 100.000 de dolari in bancnote mici. Acel coleg era Lance Armstrong", a spus Gaggioli.

"Lance mi-a spus ca echipa mea, Coors Light, era de acord (...) Am inteles ca totul era decis", a adaugat el, dupa care mentionat ca Armostrong s-a impus in cursa CoreStates din Philadelphia, succes indispensabil pentru obtinerea milionului de dolari ce ii revenea castigatorului a trei curse in SUA intr-un interval de 21 de zile.

Competitia de un milion de dolari se numea Thrift Drug Triple Crown si cuprindea cursele din Pittsburgh, West Virginia Classic si CoreStates din Philadelphia.

"Cu doua tururi inainte de final, am pornit in sprint cu Lance, Bobby Julich si cativa italieni de la Mercatone. La un semn al lui Lance, m-am intors si m-am facut ca nu il vad scapand. A castigat detasat", a explicat italianul in varsta de 51 de ani.

Ceilalti ciclisti nu au reactionat pentru ca unii dintre ei erau de asemenea cumparati, noteaza Corriere della Sera.

Lance Armstrong a primit interdictie pe viata din competitiile de ciclism, fiindu-i retrase si titlurile obtinute in perioada 1998-2011, ca urmare a unui raport al Agentiei Americane Antidoping, in care a fost acuzat de dopaj sistematic.