Orasul elvetian Lausanne este contracandidatul Brasovului in cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarna pentru tineret din 2020, a anuntat Comitetul International Olimpic, pe site-ul oficial, relateaza Mediafax.

Brasov si Lausanne au depus scrisori de intentie inainte de data limita stabilita, si anume 28 noiembrie.

"Suntem incantati ca Brasov si Lausanne candideaza pentru 2020 si vor sa aduca spiritul JO pentru tineret in orasele lor. Ambele candidate si-au aratat interesul mare pentru gazduirea competitiei si suntem nerabdatori sa vedem viziunea fiecarei candidaturi in privinta competitiei. Va fi o cursa stransa", a declarat presedintele CIO, Thomas Bach.

CIO va desemna gazda JO de iarna pentru tineret din 2020 in vara anului 2015.

Prima editie a Jocurilor Olimpice de iarna pentru tineret a avut loc la Innsbruck (Austria), in 2012. Urmatoarea editie, cea din 2016, va avea loc la Lillehammer (Norvegia.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a anuntat, marti, ca au fost trimise Comitetului International Olimpic scrisori de intentie ca Brasovul sa gazduiasca Jocurile Olimpice de iarna pentru tineret 2020, avand sustinerea lui Octavian Morariu, presedintele COSR. Alaturi de Brasov-Poiana Brasov, in proiect urmeaza sa fie cuprinse si Rasnov, Predeal si, probabil, Valea Prahovei.

Judetul Brasov a organizat, in perioada 17-22 februarie 2013, cea de-a 11-a editie a Festivalului Olimpic al Tineretului European, la care au participat aproximativ 1.450 de sportivi si oficiali din 45 de tari. Competitiile s-au desfasurat pe partiile si la bazele sportive din Brasov, Predeal, Rasnov si Cheile Gradistei.