Cel mai nou club de squash din capitala, Aerosquash Baneasa, va fi in acest weekend gazda a doua turnee majore de squash – Courtwall Romanian Squash Open 2013 (1-6 octombrie) si Campionatul National de Squash 2013 (4-6 octombrie). Open-ul Courtwall este primul turneu profesionist de squash organizat in tara noastra si va reuni jucatori profesionisti din Anglia, Germania, Franta, Egipt, Spania, Cehia, Ungaria, Suedia, Belgia, Norvegia si Pakistan.

Campionatul National de Squash 2013Foto: Hotnews

Meciurile de calificare, la care vor participa si opt jucatori romani, vor avea loc intre 1 si 2 octombrie, urmand ca din 3 octombrie sa fie disputat tabloul principal. Iubitorii squashului vor avea ocazia sa urmareasca jucatori clasati in top 100 la nivel mondial intrecandu-se pentru premiile in valoare de peste 5.000 USD. Semifinalele vor incepe sambata la ora 18, iar marea finala este programata duminica, la ora 15.

Cea mai asteptata competitie a anului este insa Campionatul National de Squash, unde se va decide care este cel mai bun jucator roman de squash la ora actuala. Inscrierea este permisa pentru oricine persoana de nationalitate romana, dar 24 de jucatori se vor califica automat, in ordinea din clasamentul national. Astfel, amatorii care nu sunt inca inscrisi in clasament vor trebui sa isi joace sansa in calificarile pentru celelalte 8 pozitii libere.

Recent revenit de la Sofia, unde a facut parte din echipa Romaniei la Campionatul Balcanic de Squash pe echipe, campionul national en titre, se simte increzator in sansele sale de a-si mentine titlul: “Ma pregatesc fizic si psihic de mai multe luni pentru acest turneu, iar la Aerosquash voi pleca din nou cu tricoul de campion national“, afirma Andrei Luchian. Alte prezente de urmarit sunt cele ale lui Vasile Hapun, George Constantinescu, Alexandru Pop-Moldovan si Marian Campean.

Turneul va include si o competitie feminina, la care favorita se anunta a fi Florentina Constantinescu, campioana en titre.

Intrarea la ambele evenimente sportive este libera pentru spectatori. Programul meciurilor este disponibil la adresa http://www.tournamentsoftware.com/sport/events.aspx?id=398FF6CD-A343-42B4-82B5-D50E1BE07195