Octavian Bellu, antrenorul lotului feminin de gimnastica, a precizat, miercuri, ca Romania nu are un obiectiv la Campionatul Mondial gazduit de Anvers, Belgia. "De aceasta data, nu avem obiectiv de castigare a unei medalii", a declarat Bellu.

Octavian Bellu Foto: Hotnews

"De aceasta data, nu avem obiectiv de castigare a unei medalii. Eu, personal, nu mai pun obiective asa, pentru ca ori mi-am propus prea mult si am luat prea putin, ori invers. La Mondialele de acum nu ne facem mari iluzii si nu ma refer doar la absenta Dianei Bulimar din lot. Larisa Iordache are si ea probleme, nu e la potential maxim, iar asupra Sandrei Izbasa nu mi se pare corect sa punem toata presiunea. Are si ea 23 de ani, iar dupa aceste Mondiale in proportie foarte mare se va retrage. A facut doua Olimpiade, ambele cu aur, iar daca ne uitam bine, se numara pe degete gimnastele care au reusit asemenea performanta. La Anvers va face un singur aparat, solul", a declarat Octavian Bellu, conform Mediafax.

Despre absenta Dianei Bulimar

"Diana a avut probleme la genunchi inca din copilarie, avand o necrozare. A fost operata in 2010, genunchiul i-a rezistat pana acum, dar inainte de Nationale i-a fugit genunchiul si asta a fost tot. L-am pus repede la loc, medicii din Viena spunandu-ne ulterior ca asta a facut diferenta dintre o pauza de 6 saptamani si una de 6 luni. A fost o subluxatie si a fost operata, va sta 6 saptamani si, probabil, tot atat va fi nevoie pentru revenire" - Octavian Bellu.

Despre Mondialul de la Anvers

"Uitandu-ma la stiri, e un Mondial de la care vor lipsi multe favorite, toate accidentate. E dupa Jocurile Olimpice, unii au schimbat garnitura, pentru ca au avut cu ce, altii nu, ca nu-i de unde. Noi mergem cu speranta ca fetele se vor mobiliza cat mai bine. Nu vorbesc de medalii, dar daca ar fi sa avem sperante ar fi la sol, unde sunt si Iordache si Izbasa, barna lui Iordache si, poate chiar si la individual-compus, tot cu Iordache. La debutanta stefania Stanila nu poate fi vorba de medalie, ea merge pentru a lua contact cu gimnastica mare", a completat Octavian Bellu.

Campionatul Mondial de gimnastica se va desfasura la Anvers (Belgia), in perioada 30 septembrie - 6 octombrie 2013.