Lance Armstrong a ajuns la un acord cu publicatia britanica Sunday Times, care il actionase in justitie pe fostul ciclist american, solicitandu-i daune in valoare de un milion de lire sterline (1,16 milioane euro), transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acesta este episodul final al unei lungi batalii legale intre ziarul nostru si vedeta decazuta", precizeaza Sunday Times, subliniind totodata ca termenii intelegerii sunt "confidentiali".

In 2006, ziarul britanic a fost obligat sa-i plateasca daune de 300.000 lire sterline (349.387 euro) lui Armstrong, dupa ce a pus la indoiala corectitudinea victoriilor acestuia in Turul Frantei, intr-un articol publicat cu doi ani inainte.

Insa, dupa ce rutierul american, in varsta de 41 ani, a fost deposedat de cele sapte succese consecutive in Marea Bucla si exclus pe viata din ciclism, stabilindu-se ca s-a dopat in toata perioada sa de glorie, ziarul a cerut returnarea banilor, plus plata unor daune, precum si a contravalorii costurilor de judecata.

Dupa ani de negare, Lance Armstrong a recunoscut, intr-un interviu realizat de Oprah Winfrey la inceputul acestui an, ca a utilizat substante destinate imbunatatirii performantelor sportive, pentru a putea obtine victoriile din Turul Frantei.