Starul rus al sariturii cu prajina Elena Isinbaieva a provocat o noua controversa joi declarand ca vrea sa paraseasca "mizerabilul" Volgograd (fost Stalingrad) pentru a se instala in Monaco, la o saptamana dupa ce a sustinut legea anti-gay adoptata recent in Rusia, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-un interviu prezentat ca "exclusiv" de ziarul Argumenti i Fakti, campioana mondiala in varsta de 31 de ani a declarat ca doreste sa plece din orasul sau natal, Volgograd, pentru a instala la Monaco, unde poate beneficia de conditii mai bune de viata si de antrenament.

"Cred ca o sa plec in strainatate. As avea multe responsabilitati la Volgograd, dar vreau sa traiesc la Monaco", a declarat Isinbaieva, acuzand lipsa infrastructurilor in orasul sau, in special pentru sportivi.

"La Volgograd, nu sunt facilitati pentru sportivi, nu doar pentru atletism, ci si pentru alte sporturi. Ce sa faci aici, in mizerabilul Volgograd? Orasul a devenit ciudat, batranesc, s-a degradat. Strazile sunt oribile", a afirmat ea.

In fata avalansei de critici legate de subiectul Volgograd (1.000 km est de Moscova), Isinbaieva a declarat ulterior, pentru cotidianul Sovietskii Sport, ca nu a dorit in niciun caz sa "insulte" acest oras.

"Este orasul meu preferat, dar ma doare inima. As vrea cu adevarat sa fie mai bun, mai confortabil", a declarat Isinbaieva.

Ea a precizat ca nu doreste sa traiasca in permanenta la Monaco.

Atleta a precizat de asemenea ca s-a saturat ca declaratiile sale sa fie deformate in continuu, subliniind ca declaratiile nu au fost facute intr-un interviu "exclusiv" ci in cadrul unei conferinte de presa.

"Sunt cinci ani de cand nu am mai acordat un interviu exclusiv si acum m-am decis sa nu mai dau niciodata", a spus ea.

In timpul Mondialelor de atletism (10-18 august) de la Moscova, unde a castigat o medalie de aur, Isinbaieva a aparat fara ambiguitate legea promulgata in iunie de presedintele Vladimir Putin si care pedepseste "propaganda" homosexuala in fata minorilor.

"Toleram toate opiniile si respectam toata lumea dar, in schimb, aceste persoane trebuie sa ne respecte legile si sa nu promoveze in strada orientarile (sexuale, n.r.) netraditionale", terminologie utilizata in Rusia pentru relatiile intre persoanele de acelasi sex, afirmase ea.

Isinbaieva publicase ulterior un comunicat in care afirma ca a fost "gresit inteleasa" si declara ca se "opune oricarei discriminari impotriva homosexualilor".