Jamaicanul Usain Bolt a castigat, duminica, aurul mondial la 100 m in cadrul Campionatului Mondial de Atletism ce are loc zilele acestea la Moscova. Pe o ploaie puternica, Bolt a obtinut un timp de 9,77 de secunde, reusind sa-l intreaca pe americanul Justin Gatling (9,85) si conationalul sau Nesta Carter (9,95). Dupa ce a castigat finala, Bolt, cunoscut ca fiind un sportiv exhuberant, a declarat ca a ramas putin dezamagit de atitutinea prea serioasa a rusilor.

Usain Bolt, aur mondial la 100 de m la MoscovaFoto: Agerpres/Xinhua

Usain Bolt a castigat duminica, pe ploaie, cursa din finala de 100 de metri, recuperand pe ultimii 40 de metri dupa ce americanul Justin Gatlin a prins un start mai bun.

"As fi vrut sa scot un timp superior, dar din cauza ploii nu as fi avut cum. Am vrut sa iasa ceva de genul Singing in the rain, dar a trebuit sa fiu concentrat pe Running in the rain. Nu am facut o cursa perfecta. M-am simtit putin obosit si am nevoie de repaos", a declarat Bolt dupa cursa. (sursa: prosport.ro)

Clasamentul de la finala de 100 m - CM de la Moscova

1. Usain Bolt (Jamaica) - 9.77

2. Justin Gatlin (SUA) - 9,85

3. Nesta Carter (Jamaica) - 9,95

4. Kemar Bailey-Cole (Jamaica) - 9,98

5. Nickel Ashmeade (Jamaica) - 9,98

6. Mike Rodgers (SUA) - 10,04

7. Christophere Lemaitre (Franta) - 10,06

8. James Dasaolu (Marea Britanie) - 10,21

La finalul cursei, dupa ce si-a manifestat bucuria in stilul sau specific pe pista stadionului Lujnicki din Moscova, Usain Bolt s-a declarat putin dezamagit de atitudinea prea serioasa a rusilor, potrivit agentiei de stiri Ria Novosti.

"Am ajuns in zona de incalzire si nimeni nu zambea - toata lumea era mult prea serioasa. Sunt obisnuit in competitii, cand ajung la incalzire, sa vad lumea zambind, vorbind. Cred ca oamenii din Rusia sunt putin prea seriosi. Nu stiu de ce sunt asa seriosi, dar nu i-am vazut zambind sau vorbind prea mult", a declarat Bolt.

Cu toate acestea, Jamaicanul a glumit spunand ca in finala "a fost mai bine" pentru ca participau multi dintre conationalii sai cu care a putut sa glumeasca si sa vorbeasca.