Chris Froome s-a impus categoric in etapa de pe Mont Ventoux (Turul Frantei - etapa 15), iar suspiciunile de dopaj au aparut imediat dupa incheierea cursei. "Nu ma comparati cu Lance Armstrong, nu sunt un trisor", s-a aparat ciclistul britanic.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu am spus niciodata ca sunt onorat (n.r. sa fie comparat cu Lance Armstrong), am spus ca o iau ca pe un compliment pentru ca el a castigat aceste curse. Sa fiu comparat cu Lance... Lance a trisat, eu nu trisez. Punct! Mi se pare trist ca a doua zi dupa cea mai mare victorie din cariera mea sa vorbesc despre dopaj.

Am petrecut saptamani departe de casa pentru a ma antrena, am muncit mult... si sunt acuzat ca sunt un trisor si un mincinos, nu este frumos.

Stiu ca m-am antrenat foarte mult pentru a ajunge aici. Stiu ca rezultatele mele sunt rodul determinarii mele, a fost o adevarata lupta pentru a ajunge unde sunt. Am sprijinul unei echipe fantastice. Toate aceste lucruri au condus la reusita. Oamenii pot vorbi de alte lucruri, eu nu pot, nu stiu nimic de aceste lucruri. Stiu ce am facut si sunt mandru", a declarat Chris Froome, citat de Mediafax.

Clasamentul general:

1. FROOME Christopher - SKY PROCYCLING 61h 11' 43''

2. MOLLEMA Bauke - BELKIN + 04' 14''

3. CONTADOR Alberto - TEAM SAXO + 04' 25''

4. KREUZIGER Roman - TEAM SAXO + 04' 28''

5. TEN DAM Laurens - BELKIN + 04' 54''

6. QUINTANA ROJAS Nairo Alexander - MOVISTAR + 05' 47''

7. FUGLSANG Jakob - ASTANA + 06' 22''

8. RODRIGUEZ OLIVER Joaquin - KATUSHA + 07' 11''

9. PÉRAUD Jean-Christophe - AG2R + 07' 47''

10. KWIATKOWSKI Michal - OMEGA PHARMA + 07' 58''.

Urmatoarea etapa din Turul Frantei se va disputa marti, intre Vaison-la-Romaine si Gap, pe o distanta totala de 168 de kilometri.