A mai ramas putin timp pana la startul editiei cu numarul 100 din Turul Frantei, competitia urmand sa debuteze sambata, de la Porto-Vecchio. "Este imposibil sa castigi Turul Frantei fara sa te dopezi. Oxigenul este determinant", a precizat Lance Armstrong (rutier care a fost deposedat de cele sapte titluri din cauza dopajului).

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este imposibil sa castigi Turul Frantei fara sa te dopezi, pentru ca Turul este o proba de rezistenta in care oxigenul este determinant. Sunt de acord cu stergerea numelui meu din palmares, insa Turul a avut loc intre 1999 si 2005, nu-i asa? Atunci trebuie sa aiba un castigator. Dar cine? Nimeni nu s-a prezentat pentru a revendica tricourile mele", a declarat Lance Armstrong pentru Le Monde, conform Agerpres.

Despre scandalul de dopaj in care a fost implicat

"Am vazut ca afacerea Puerto a fost de 100 de ori mai sofisticata. Sistemul nostru era foarte simplu, foarte conservator si deloc malefic. Istoria va demonstra ca totul a fost doar o simpla postura a USADA pentru a face valva. Decizia motivata a USADA a reusit perfect sa distruga viata unui om, insa nu a adus niciun beneficiu ciclismului.

Nu eu am inventat dopajul, regret ca te dezamagesc Travis (n.r. Tygart, directorul USADA). Si nici nu se va opri odata cu mine. Eu doar am participat la acest sistem. Nu mi-a fost niciodata teama de controalele antidoping. Sistemul nostru era suficient de simplu si fara riscuri. Aveam mai multa teama de vama si de politie" - Lance Armstrong.

"Nu voi reusi niciodata sa repar totul, insa voi petrece intreaga viata incercand sa fac asta. Am fost prea dur cu oamenii. Sa te lupti pe bicicleta, este perfect, insa in afara curselor nu este deloc bine. Eu insa nu am putut sa separ cele doua lucruri", a completat Lance Armstrong.

Turul Frantei (editia cu numarul 100) va incepe sambata, cu etapa din Corsica, de la Porto-Vecchio. Competitia se va desfasura intre 29 iunie si 21 iulie.