Echipajul feminin de dublu rame al Romaniei a castigat, duminica, medalia de aur la Campionatul European de canotaj de la Sevilla, acesta fiind al cincilea titlu continental consecutiv pentru Romania in aceasta proba, anunta Mediafax.

Cristina Grigoras si Andreea Boghian au cucerit aurul la dublu rameFoto: Agerpres/AP

Echipajul format din sportivele Cristina Grigoras si Andreea Boghian a luat startul pe culoarul 4 si a incheiat cursa de 2.000 de metri, cu timpul de 7:49.09 minute, cucerind medalia de aur.

Pe podium au mai urcat echipajele Germaniei (7:51.56 minute) si Ucrainei (7:57.26).

UPDATE 1: Echipajul masculin de 4 rame fara carmaci al Romaniei a castigat medalia de argint

Echipajul de 4 rame fara carmaci masculin, in componenta Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Parghie, Florin Curuea, a luat startul pe culoarul trei si a incheiat cursa de 2.000 metri, cu timpul de 6:23.83 minute, obtinand medalia de argint.

Celelalte doua medalii au revenit echipajelor din Olanda (aur, 6:21.79 minute) si Germania (bronz, 6:24.94).

La editia din 2012, echipajul Romaniei a cucerit tot medalia de argint.

UPDATE 2: Medalie de aur pentru echipajul feminin de 8 plus 1 al Romaniei

Echipajul feminin de 8 plus 1 al Romaniei a castigat, duminica, medalia de aur la Campionatul European de la Sevilla, aceasta fiind a saptea performanta consecutiva pentru sportivele tricolore la nivel continental, anunta Mediafax.

Favoritele finalei de 8 plus 1, Roxana Cogianu, Ionela Zaharia, Cristina Grigoras, Irina Dorneanu, Adelina Cojocariu, Andreea Boghian, Camelia Lupascu, Nicoleta Albu si Daniela Druncea, au dominat cursa de 2.000 de metri de la un capat la altul. Echipajul Romaniei a incheiat cu timpul de 6:41.83 minute, obtinand medalia de aur, pe care a cucerit-o pentru a saptea oara consecutiv.

Pe podium au mai urcat Germania (argint, 6:50.20 minute) si Rusia (bronz, 6:53.32).

Duminica, in ultima zi a CE din Spania, Romania va mai avea reprezentari in finale la dublu vasle feminin (in componenta Cristina Ilie-Ioana Craciun).

La editia din 2012 a Campionatului European, Romania a cucerit cinci medalii (doua de aur, doua de argint si una de bronz).