Atentatele care au vizat maratonul din Boston reprezinta "o amenintare clara" pentru toate manifestarile sportive, pe viitor. "Este trist, pentru ca sportul inseamna in primul rand libertate", spune, intr-un interviu la RFI, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, care crede ca masurile de securitate in sport vor fi mult mai drastice de acum inainte.

Octavian Morariu se declara intristat dupa atacurile de la maratonul din Boston, soldate cu trei morti si zeci de raniti: "In primul rand, sunt intristat pentru cei care si-au pierdut viata, pentru familiile lor, pentru raniti. Pe de alta parte, insa, este o amenintare clara la toate manifestarile sportive si pentru viitor, o amenintare care ma preocupa foarte mult in sensul ca aceste manifestari sportive sunt tot mai numeroase, maratoanele sunt tot mai numeroase si la Bucuresti avem o asemenea competitie, ce sa mai spunem de marile competitii internationale, campionate mondiale, europene sau Jocuri Olimpice. Aceasta latura atat de urata a vietii noastre contemporane, care sunt atentatele iata ca afecteaza si activitatea sportiva. Acum, poate ca oamenii realizeaza mai bine si ce eforturi mari s-au facut la noi, la FOTE, la Brasov".

"Ne indreptam catre o izolare a fenomenului sportiv?"

Seful COSR crede ca in urma atentatelor de la Boston "s-a depasit o anumita granita in tot contextul acesta al agresivitatii, al pericolului legat de manifestarile sportive. Fara doar si poate, de azi incolo, masurile de securitate vor fi mult mai drastice si mult mai evoluate, daca pot spune asa, vis-a-vis de competitiile sportive. Nu suntem din pacate la adapost nici noi, cei din sport, de aceasta amenintare atat de urata. Ma intreb daca vor fi vizate numai competitiile majore. Oare nu cumva risca sa fie vizate absolut toate competitiile? Si atunci catre ce ne indreptam, catre o izolare a fenomenului sportiv? Ma ingrijoreaza foarte mult aceasta situatie!".

Continuarea pe www.rfi.ro.