Ultima proba a Campionatelor mondiale de patinaj artistic de la London (Canada), cea de simplu feminin, a fost castigata de campioana olimpica, sud-coreeana Kim Yu-na, cu 218,37 puncte. Asiatica a revenit dupa doi ani de absenta din lumina reflectoarelor, devenind una din principalele pretendente la titlul de regina a ghetii, la Sochi, in 2014.

HotNews.roFoto: Hotnews

Medalia de argint a revenit detinatoarei titlului mondial, Carolina Kostner (Italia), cu 197,49 puncte, in timp ce bronzul a fost adjudecat de o alta campioana mondiala, japoneza Mao Asada - 196,47 puncte.

Proba feminina a incheiat competitia gazduita anul acesta de London (Canada). Aceasta editie a Campionatului Mondial de patinaj artistic a fost una in care spectacolul a fost la el acasa, iar favoritii, alaturi de sportivii dornici de afirmare s-au intrecut pe ei insisi, miza fiind participarea la viitoarea editie a JO de Iarna 2014.

Astfel, in proba de perechi, Tatiana Volosojar si Maksim Trankov (Rusia) au cucerit primul lor titlu de campioni mondiali, cu un total de 225,71 puncte. Perechea din Rusia a reusit sa se impuna intr-o maniera categorica in fata dublilor campioni mondiali, germanii Aliona Savcenko/ Robin Szolkowy, care au terminat concursul cu un punctaj de 205,56. Ultima pozitie a podiumului a fost completata de reprezentantii reprezentanţii gazdelor Meagan Duhamel şi Eric Radford.

In proba de dans invingatori au fost declarati patinatorii americani Meryl Davis si Charlie White, cu un total de 189,56 de puncte. Canadienii Tessa Virtue si Scott Moir, campionii olimpici si detinatorii titlului, au obtinut medalia de argint (185,04), iar pe locul trei s-au clasat rusii Ekaterina Bobrova si Dmitri Soloviev (169,19).

In proba masculina, Patrick Chan (Canada) a devenit pentru a treia oara consecutiv campion mondial, cu un total de 267,78 puncte. Kazahul Denis Ten a obţinut medalia de argint (266,48), iar bronzul a revenit spaniolului Javier Fernandez, actualul campion european (249,06).