Dincolo de lumina reflectoarelor, de bani, declaratii sforaitoare si relatii mondene exista acei "campioni tacuti" ai sporturilor de contact, oameni care fac totul din pasiune. Sunt campioni nationali, europeni sau mondiali de ani de zile, au un program de pregatire draconic si un suflet mare cat doua echipe de fotbal la un loc. Adeseori nu castiga din competitii nici cat sa-si acopere banii de drum si cazare, dar nu intra in greva, nu se plang in fata camerelor ci isi vad de drumul lor... un drum implinit doar de pasiunea pentru ceea ce fac si dragostea de sport. HotNews.ro va propune in lunile urmatoare o serie de interviuri cu acesti sportivi de caracter.

Foto:

Ionut Baias: Felicitari Marius. O noua etapa de Ju Jitsu castigata, victorie care vine dupa campionatele nationale de Ju Jitsu si dupa cele de wushu...

Marius Petre: Multumesc frumos. Tin sa le multumesc si organizatorilor acestor concursuri care fac niste eforturi mari in lipsa sponsorilor.

Rep: Ce stiluri de arte martiale practici?

Marius Petre: Sportul de baza este jujitsu, dar in ultimii ani am inceput pregatirile si pe partea de kick boxing

Rep: Crezi ca e nevoie de paractica mai multe stiluri pentru a fi un luptator competitiv?

Marius Petre: Practicand mai multe stiluri poti fi un luptator competitiv pe mai multe discipline, in plus astfel ai ocazia sa faci cat mai multe meciuri , deci un plus de experienta.

Rep: Vorbeste-ne putin despre programul tau de antrenament in conditiile amintite

Marius Petre: Cu exceptia zilei de Duminica pe care o am libera pentru ca sunt crestin ortodox, in fiecare zi merg la antrenament ; mai exact 2 zile jujitsu (clubul Yamato-Kai), 3 zile kickboxing (clubul Tai Shin Do) si o zi antrenament individual pentru forta si conditie fizica.

Artele martiale iti dezolta stapanirea de sine, te educa si in acelasi timp te invata sa iti respecti colegul sau adversarul din meci. Faptul ca toate antrenamente incep cu salutul fata de Spiritele Inaintasilor, fata de Sensei si implicit intre colegii de antrenament va determina cu siguranta copiii care practica arte martiale sa isi respecte mai mult colegii de scoala si profesorii.

Rep: Stiu ca in aceste competiti premiile sunt simbolice, iar tu esti si un inginer bun. Nu e greu sa vii de la munca si sa mai faci si antrenamente? Cum iti afecteaza acest ritm de viata performanta sportiva?

Marius Petre: Da intr adevar meseria mea este cea de inginer, iar antrenamentele au loc seara dupa ce mi inchei ziua de lucru. Probabil daca as avea mai mult timp de odihna si de antrenament si performantele ar creste.

Rep: Care sunt sportivii tai favoriti in sporturile de contact?

Marius Petre: Daniel Ghita si Ronda Rousey

Rep: UFC sau K1?

Marius Petre: In opinia mea ambele sunt la fel de spectaculoase, cu mentiunea ca UFC ul este mai mult pentru cunoscatori.

Rep: Ce crezi ca le lipseste competitiilor de Ju-Jitsu, BJJ, Wushu, Kick Boxing pentru a fi mai cunoscute?

Marius Petre: E simplu, lipsa de mediatizare.Niciun campionat national sau vreo cupa nu sunt transmise TV. Iar relatia cu sponsorizarile e simpla: nu ai publicitate, nu ai nici sponsori.

Rep: Te-am vazut in sala la antrenamente ca iti indrepti mereu atentia si spre cei mai mici practicanti de Ju-Jitsu...

Marius Petre: Da, e foarte adevarat ca lucrez destul de mult cu cei mici,dar sub atenta supraveghere a antrenorilor mei. Cu siguranta va veni si ziua cand voi incepe sa antrenez si vreau sa fiu complet pregatit.

Rep: Cum depasim ideea preconceputa ca in sala intra mai mult batausii? Ce pot aduce sporturile de contact pentru copii?

Marius Petre: Pentru cei care au pus macar o data piciorul intr o sala de arte martiale aceasta idee nu exista. Artele martiale iti dezolta stapanirea de sine, te educa si in acelasi timp te invata sa iti respecti colegul sau adversarul din meci. Faptul ca toate antrenamente incep cu salutul fata de Spiritele Inaintasilor, fata de Sensei si implicit intre colegii de antrenament va determina cu siguranta copiii care practica arte martiale sa isi respecte mai mult colegii de scoala si profesorii.

Rep: Planuri de viitor...

Marius Petre: In viitorul foarte apropiat vor avea loc EUROPENELE DE WUSHU , iar spre sfarsitul anului intentionez sa incep si Scoala de Antrenori.

Data nasterii: 03-08.1984

Nationalitate: romana

Porecla: Olteanu

Inaltime: 1.73m

Greutate: 80kg

Palmares: campion national de WUSHU,campion national de PANGRATION PALI, campion national PANGRATION SEMICONTACT , locul Isi II la cupa AQUILA, sectiunea jujitsu fighting, locul II la CUPA AQUILA sectiunea NE-WAZA, locul III la CAMPIONATUL NATIONAL DE JU-JITSU,medaliat KICKBOXING in cadrul cupei KING AUTO.

Club:Ju-Jitsu Club Yamato-Kai cu sensei Zsolt Artvay, Trasca Rinu si Marian Birnescu

Tai Shin Do cu maestrul Florin Mana

Citeste si: