Meciul dintre boxerul roman Lucian Bute, fost campion mondial la categoria supermijlocie (versiunea IBF), si canadianul Jean Pascal va avea loc pe 25 mai, la Montreal, au anuntat vineri cei doi pugilisti, dupa semnarea contractului.

Lucian ButeFoto: HotNews.ro

"Este oficial. Jean Pascal versus Lucian Bute, la Montreal pe 25 mai", a precizat boxerul canadian intr-o inregistrare video postata pe YouTube. "Asa cum v-am promis, m-am tinut de cuvant (...). Unora le place sa citeasca istoria, altora sa o faca. Noi doi vom face istorie impreuna", a adaugat Jean Pascal, care si-a pus ultimul semnatura pe contractul meciului, din cauza unor puncte ale acordului, care au fost intre timp rezolvate.

Lucian Bute a confirmat la randul sau informatia, declarand pentru sport.ro: "Gata s-a semnat. Comunicatul de presa este deja redactat. (...) Este un meci pe care mi l-am dorit foarte mult si am deja conturat planul de pregatire. Am incredere in echipa mea, este timp destul pana la meci, nu vad de ce nu as castiga acest meci".

In varsta de 33 ani, Bute are in palmares 31 de victori (24 prin KO) si o infrangere. El si-a pierdut centura de campion mondial IBF la supermijlocie in mai 2012, cand a fost invins de britanicul Carl Froch prin KO tehnic in repriza a cincea, intr-o gala desfasurata la Nottingham (Anglia).

Jean Pascal, pugilist de origine haitiana, are 30 de ani si este fost campion mondial la semigrea (versiunea WBC). Canadianul a inregistrat in cariera sa 27 victorii (16 inainte de limita), 2 infrangeri si 1 egal.