Octavian Morariu a fost reales in functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman in cadrul Adunarii Generale de Alegeri care a avut loc, joi, la baza sportiva de la Izvorani. Presedintele COSR a declarat, joi, dupa ce a primit un nou mandat la conducerea forului olimpic roman, ca isi doreste ca in urmatorii patru ani sa reuseasca modificarea legilor care se refera la sport in interesul acestuia, transmite Mediafax.

Octavian MorariuFoto: Agerpres

"Imi propun acelasi lucru ca si pana acum. Sa slujesc cum pot mai bine sportul romanesc si imi doresc sa fac cat mai multe lucruri in interesul sportivilor. De data asta telul e putin mai abstract, mai intelectual, acela de a modifica, in interesul sportului, legile care se refera la sport", a spus Morariu.

Morariu este de parere ca oamenii din sportul romanesc au ajuns la o anumita maturitate si de aceea a fost singurul candidat pentru postul de presedinte. "Mi-am pus intrebarea de ce am candidat de unul singur. Probabil ca lumea sportului a ajuns la un echilibru, la o intelegere tacita, care pana la urma da dovada de maturitate. Avem competitii in teren, dar in anumite situatii, pentru binele general, nu ca ar trebui sa inceteze competitia, dar ar trebui sa se aseze. Probabil ca a fost o convergenta de idei, de sentimente, de atitudini care au dus la acest lucru. E foarte complicat sa fii singurul candidat, deoarece responsabilitatea e mult mai mare", a completat Morariu.

Presedintele COSR a afirmat ca proiectul prin care se vor oferi burse sportivilor pentru a se pregati in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 va fi lansat in curand. "Imediat vom incepe POL Romania. Probabil ca nu in aceeasi formula largita pe care am facut-o data trecuta, ci intr-o forma ceva mai restransa, pornind de la performanta cea mai importanta, urmand sa largim POL-ul pe masura ce ne apropiem de Rio in baza performantelor sportive", a adaugat Morariu.

El isi mai doreste ca Romania sa organizeze concursuri internationale puternice. "Plecand de la reusita FOTE, imi doresc sa organizam competitii majore. Pentru sporturile de iarna acum e posibil. Astept cu infrigurare sa inceapa lucrarile la Sala Polivalenta si sunt convins ca vor incepe foarte curand, iar de atunci vom atrage si competitiile majore. FRF si-a depus candidatura pentru a gazdui meciuri la Euro-2020, deci sunt premise foarte bune. Imi doresc si un stadion de atletism bun, care sa poata organiza competitii internationale, pentru ca in ultima perioada a stat in umbra. Imi doresc ca cei care vor veni la federatia de atletism sa aseze acest sport ", a explicat Morariu.

Morariu considera ca organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European la Brasov a reprezentat un succes pentru Romania. "Oamenii de acolo au invatat in aceste saptamani, impreuna cu consultantii pe care i-am avut, sa pregateasca partiile asa cum trebuie. E o mare bucurie pentru mine. FOTE nu este realizarea mea, este realizarea unei echipe foarte mari si, in primul rand, a voluntarilor. Romania a redescoperit voluntariatul cu ocazia acestui festival. Desigur, am contribuit si eu la FOTE, nu o sa spun altceva, dar FOTE e realizarea unei echipe de sute de oameni, a Guvernului, un succes al tuturor celor care au fost implicati in proiect incepand din 2006. A fost un efort colectiv si a fost o surpriza placuta si am descoperit ca si noi romanii putem face un lucru mare", a mentionat Morariu.

Morariu a fost singurul candidat, el acumuland 172 de voturi.

Acesta este cel de-al treilea mandat consecutiv al lui Octavian Morariu la conducerea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman dupa ce a mai fost ales la 15 noiembrie 2004 si 27 noiembrie 2008.