Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor de resort sa sprijine desfasurarea in bune conditii a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Ponta nu a pierdut prilejul de a acuza fosta guvernare, cea care a demarat lucrarile necesare desfasurarii evenimentului, ca a dorit sa se imbogateasca de pe urma FOTE. "Nu vreau sa spunem foarte mult despre cine a facut patinoarul cu banii pentru un stadion, despre cine ne-a bagat in necazul cu FOTE, dupa care nu a mai pus niciun leu in buget", a spus Ponta la inceputul sedintei Guvernului de miercuri.

'Duminica incepe un eveniment foarte important - Festivalul Olimpic al Tineretului European la Brasov (...)Vreau sa spunem ca vicepremierul Oprea, ministrul Banicioiu, doamna Tocala, domnul Morariu de la COSR au facut posibil acest lucru. Nu e cazul sa dam raspunsuri celor care au facut tot ce au putut ca sa se imbogateasca de pe urma FOTE si eventual sa nu se tina. Este un eveniment important pentru Romania si o sa rog si toate celelalte autoritati care au competente sa sprijine desfasurarea in bune conditii", a mai spus Ponta.

Festivalul Olimpic al Tineretului European este o competitie desfasurata sub egida Comitetului International Olimpic, destinata sportivilor juniori (14-18 ani) din cele 49 de tari europene. FOTE se organizeaza in fiecare an impar, iar fiecare an de organizare contine o editie de iarna si una de vara. Prima editie de vara a avut loc in 1991 si prima editie de iarna in 1993. Pentru prima data, Romania a obtinut dreptul de a organiza FOTE, la Brasov, editia de iarna 2013 fiind cea de-a 11-a.