Lance Armstrong va ramane fara medalia olimpica de bronz la ciclism pe care a obitnut-o la Jocurile Olimpice de la Syndey in anul 2000, a decis Comitetul Olimpic International, potrivit Reuters.

Lance ArmstrongFoto: Agerpres/AP

In luna octombrie, Uniunea Ciclista Internationala i-a radiat palmaresul lui Armstrong in Turul Frantei (7 titluri) si a primit interdictie pe viata din activitatea competitionala, in urma raportului Agentiei Anti-Doping din SUA (USADA), care contine marturii referitoare la ani de dopaj.

In acest raport, Armstrong, in varsta de 41 de ani, este acuzat ca a condus "cel mai sofisticat, profeionalizat si de succes program de dopaj vazut vreodata in sport".

Cotidianul american USA Today a scris, marti, ca Lance Armstrong a recunoscut ca s-a dopat, totul intamplandu-se in timpul interviului acordat realizatoarei tv Oprah Winfrey.

Interviul cu Armstrong va fi difuzat in cursul zilei de joi. Oprah a scris pe Twitter ca interviul a durat mai mult de doua ore si jumatate, fara a da insa alte detalii.

"Cred ca au fost puse cele mai importante intrebari pe care oamenii din intreaga lume si le pun si cred ca s-a raspuns la aceste intrebari. El era ganditor, serios. Cred ca s-a pregatit bine pentru acest moment", a declarat Oprah Winfrey la CBS.