Cotidianul american USA Today a scris, marti, ca Lance Armstrong a recunoscut ca s-a dopat, totul intamplandu-se in timpul interviului acordat realizatoarei tv Oprah Winfrey, informeaza Mediafax.

Lance Armstrong dupa controlul antidoping din Turul Frantei (2002)Foto: Agerpres/AP

Interviul cu Armstrong va fi difuzat in cursul zilei de joi. Oprah a scris pe Twitter ca interviul a durat mai mult de doua ore si jumatate, fara a da insa alte detalii.

UPDATE: "Cred ca au fost puse cele mai importante intrebari pe care oamenii din intreaga lume si le pun si cred ca s-a raspuns la aceste intrebari. El era ganditor, serios. Cred ca s-a pregatit bine pentru acest moment", a declarat Oprah Winfrey la CBS.

Cu doar cateva ore inainte de interviul acordat lui Oprah, Armstrong si-a cerut scuze fata de membrii fundatiei Livestrong, organizatie infiintata de fostul sportiv (se ocupa cu lupta impotriva cancerului).

UCI (Federatia Internationala de Ciclism) l-a suspendat pe viata din activitatea sportiva pe Lance Armstrong, anulandu-i acestuia si intreg palmaresul incepand cu 1 august 1998.

Conform UCI, Lance s-a dopat sistematic, acest lucru ajutandu-l sa triumfe de sapte ori in Turul Ciclist al Frantei.

Lance Armstrong s-a impus in "Le Tour" intre anii 1999 si 2005.