Mult asteptata partida revansa cu Carl Froch este tot mai departe de Lucian Bute, pugilistul roman fiind aproape de a lupta pentru centura de campion mondial WBC, informeaza presa canadiana.

Lucian Bute Foto: AGERPRES

Cum stau lucrurile

Andre Ward, detinatorul titlului WBC, va pierde centura de campion mondial la masa verde, din cauza unei accidentari. Cum americanul nu-si poate apara titlul, acesta va deveni vacant.

Pentru centura se vor lupta Sakio Bika (Camerun) si Nikola Sjekloca (Muntenegru), pe 16 februarie 2013, la Atantic City. Invingatorul acestei dispute s-ar putea duela cu Lucian Bute, in luna mai a acestui an (romanul este numarul trei in ierarhie).

"Aceasta a fost propunerea WBC. Este o idee care ne intereseaza. Nu a fost nimic stabilit deocamdata, dar am vorbit cu Lucian si el este de acord cu aceasta noua directie. Este cea mai buna alegere pentru noi in acest moment. Ar fi senzational sa castige centura WBC, ar putea urma apoi o lupta cu Ward sau un meci de unificare cu Carl Froch" - Jean Bedard, presedintele Interbox.