Lotul Romaniei a castigat 11 medalii de aur din tot atatea posibile la Campionatele Mondiale de fotbal-tenis din Ungaria, informeaza Mediafax.

Evenimentul a avut loc la Harkany, in Ungaria, in perioada 12-16 decembrie 2012. Au fost programate 11 probe: masculin si feminin seniori la simplu, dublu si triplu, juniori simplu, dublu si triplu si mixt, dublu si triplu.

La fiecare proba, o tara a putut participa cu o singura echipa. Au participat sportivi din Ungaria, Romania, Germania, Elvetia, Slovacia, Rusia, Croatia, Macedonia, Turcia, Cipru si Republica Moldova (s-au calificat doar 12 tari din cele 46 inscrie).

"Nu a mai fost niciodata o astfel de performanta in istoria participarilor Romaniei, chiar daca de fiecare data am avut numeroase medalii. Suntem foarte mandri de sportivii nostri. De fiecare data a existat o recompensa pentru ei si cred ca si acum va fi la fel, in pragul Sarbatorilor de Iarna" - Sorin Bogdan, seful FRFT, pentru Mediafax.

Lotul Romaniei a fost format din urmatorii sportivi:

Clubul Victory Cluj: Florin Purice, Razvan Pauna, Alin Balan, Daniel Sasarman (antrenor);

Fotbal-Tenis Razvan Cluj: Alina Mesesan, Monica Sagau, Dorina Pauna (antrenor);

Tengo Salonta: Georgel Bobis, Alex Sorean, Zoltan Paljanos, Nagy Darius, Csosz Cristian, Bodi Mark, Ilyes Gergo, Vasile Sorean (antrenor);

Viitorul Alexandria: Florica Chiar, Paula Paraschiv, Dima Ionut (antrenor);

Comexim Lupeni: Ana-Maria Gherghel, Ana-Maria Rizescu.