Colaborarea dintre boxerul roman Lucian Bute, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, si canalul american de televiziune cu plata Showtime s-a incheiat, cu acordul partilor, saptamana trecuta, relateaza presa canadiana, citata de Agerpres.

Lucian Bute, desfigurat dupa meciul cu FrochFoto: AGERPRES

InterBox, clubul lui Bute, si Showtime au decis saptamana trecuta sa incheie colaborarea lor inceputa in 2010 pentru transmiterea a trei meciuri ale pugilistului roman. ''Ne-am intalnit cu ei saptamana trecuta si acum suntem liberi, a confirmat Jean Bedard, presedintele InterBox. Daca Lucian va castiga pe 3 noiembrie contra lui Denis Gracev, atunci ar putea merge la HBO. Am o relatie buna cu Ken Hershman (responsabilul pentru box al retelei pay-per-view HBO, n. red).''

Relatia cu Showtime s-a degradat dupa ce Ken Hershman a trecut de la Showtime la HBO in urma cu un an, noul responsabil cu sportul de la Showtime, Stephen Espinoza, nefiind in termeni buni cu promotorul canadian.

Showtime a refuzat sa difuzeze in direct meciul dintre Lucian Bute si Carl Froch, castigat de britanic prin KO tehnic, si l-a preferat pe Andre Ward, dar acesta nu a dorit sa lupte cu Bute la inceputul anului.

''Schimbarea de conducere a facut sa nu ne putem intelege, pentru ca Showtime nu a dorit sa il accepte pe Froch'', a amintit Jean Bedard, care a admis ca litigiul nu s-a putut regla nici in fata tribunalului. In cele din urma, Showtime si InterBox s-au inteles ca meciul Froch - Bute a fost Tin afara contractuluit si a fost transmis de reteaua Epix.

Dupa infrangerea lui Bute in fata lui Froch, Jean Bedard a constatat ca Showtime ''nu era presata sa gaseasca adversari'', iar incheierea contractului inseamna pentru Lucian pierderea unei burse foarte mari, suma pentru cele trei meciuri prevazute in contract fiind de 6 milioane de dolari.

''La nivel financiar, rezilierea contractului va avea un impact, dar Lucian este gata sa suporte acest lucru. Am auzit ca Showtime nu dorea sa caute adversar si am fi putut merge in justitie, dar am luat aceasta decizie'', a explicat Bedard.

Bute, 30 victorii (24 prin KO, si o infrangere, va boxa pe 3 noiembrie cu rusul Denis Gracev, 12 victorii (8 KO), un egal, iar meciul va fi transmis de modestul canal Wealth TV. ''Lucian intelege ca trebuie sa treaca prin aceasta etapa pentru a reveni la nivelul inalt la care a fost'', a precizat Bedard.

''Visul InterBox este acela de a-l vedea pe Bute victorios in fata rusului, iar apoi sa urmeze meciul revansa cu Carl Froch, la HBO'', relateaza presa canadiana, care intareste afirmatia lui Bedard: ''O revansa contra lui Froch la HBO, ar fi ideal''.