AIBA (Federatia Internationala de Box) a dezafiliat inca o data Federatia Romana de Box, informeaza gsp. FRB trebuia sa isi aleaga un nou presedinte pana pe data de 30 septembrie, iar cum acest lucru nu s-a intamplat, FRB a fost dezafiliata.

Rudel ObrejaFoto: AGERPRES

In data de 22 iunie 2012, AIBA a transmisa FRB ca trebuie sa organizeze alegeri pentru postul de presedinte pana pe data de 30 septembrie 2012. Cum alegerile programate in data respectiva (n.r. 30 septembrie) au fost anulate (au fost considerate nestatutare), AIBA a luat hotararea de a dezafilia FRB.

"Am discutat cu presedintele Federatiei Internationale, C. K. Wu, si cu directorul executiv, Ho Kim. I-am invitat pe amandoi la Adunarea Generala de alegeri. Suspendarea este provizorie si ea va fi ridicata imediat cum vom avea un alt presedinte la box. Situatia acestei federatii ma intereseaza, nu are rost sa sufere sportivii si antrenorii. Pe de alta parte, trebuie sa apar suveranitatea Federatiei in fata forului international. AIBA si-a schimbat statutul in acest an, iar federatia noastra nu a putut adopta noile modificari. Vom lucra impreuna cu federatia internationala, astfel incat sportivii sa poata intra in concursuri inca de la sfarsitul lunii octombrie, cand va avea loc prima competitie majora. In acest moment sunt doua variante. Fie Rudel Obreja convoaca in 15 zile o Adunare Generala extraordinara de alegeri, fie va avea loc o Adunare Generala ordinara, in 45 de zile, convocata de secretarul general" - Carmen Tocala, presedinte ANST, pentru Prosport.

"Nu ne-au exclus, pentru ca hartia era redactata din data de 1 octombrie, anterior discutiilor purtate de doamna Tocala. Dansa a vorbit din nou cu ei si au spus ca nu vor pune in aplicare asta, dar ca trebuie sa incepem sa luam masuri pentru a organiza o adunare statutara. Tot ce au facut pana acum au facut impotriva statutului si cu scopul de a face presiuni asupra mea" - Rudel Obreja, pentru Mediafax.

Federatia Romana de Box a mai fost dezafiliata in data de 6 septembrie 2011, in urma unui conflict intre AIBA si Rudel Obreja, presedintele de atunci al FRB.