Serviciul israelian de securitate interna, Shin Bet, ar fi trimis agenti pentru a proteja delegatia olimpica si Mossadul, serviciul de informatii al Israelului, ar fi trimis o echipa, sub numele de cod "Baioneta", in cautarea unui grup suspectat ca lucreaza cu Iranul si Hezbollahul, scrie Sunday Times, citat de AFP.

Ministerul israelian al Apararii a dezmintit insa duminica informatiile publicate de Sunday Times potrivit carora serviciile de informatii israeliene ar fi trimis o echipa in Europa, pe pista unor potentiali teroristi care ar incerca sa comita atentate la Jocurile Olimpice din Londra.

Barak a precizat ca nu exista o "amenintare concreta" de atentat la JO din Londra, care incep in 27 iulie.

"Exista in mod necontestat o vigilenta operationala si servicii de culegere de informatii inaintea Jocurilor Olimpice din Londra. Serviciile britanice in special, care sunt foarte performante, fac tot ce pot, cu ajutorul altor servicii de informatii din lumea intreaga, pentru a limita la maxim riscul de a se intampla ceva in timpul Jocurilor", a subliniat el.

Potrivit Sunday Times, serviciile de informatii britanice si israeliene au reevaluat amenintarea unui atac impotriva delegatiei olimpice israeliene, dupa atentatul de la Burgas.

"Sunt descrieri livresti", a comentat Amos Gilad, un oficial de rang inalt in ministerul israelian al Apararii, la postul de radio al armatei.

"Trebuie sa pastram un anumit simt al proportiilor chiar daca exista atentate ale Iranului si Hezbollahului in mai multe tari", a adaugat acesta.

Unul dintre agentii cautati de agentii israelieni este un barbat care dispune de un pasaport sub numele David Jefferson, si care ar fi fugit dupa atentatul din Bulgaria, spune Sunday Times.

"Serviciile de informatii nu functioneaza in acest fel. Nu trimitem imediat o echipa de zece agenti pentru a cauta o fantoma", a replicat generalul Gilad. "Este necesar un indiciu precis, o suma de informatii verificate. Este o munca de furnica", a adaugat acesta.

Atentatul de la Burgas a reaprins temerile legate de atacuri anti-israeliene la JO, la 40 de ani dupa ce un comando palestinian a rapit delegatia israeliana la Jocurile Olimpice din Munchen, operatiune in cursul careia si-au pierdut viata 11 ostatici israelieni, cinci palestinieni si un politist german.