"Carl Froch a fost mai bun si trebuie sa-l respectam. Am pierdut o lupta, dar nu un razboi. Am puterea de caracter sa revin. Nu stiu insa cand. Am nevoie de multa liniste", a declarat Lucian Bute, intr-o conferinta de presa, la revenirea in tara.

Lucian Bute, desfigurat dupa meciul cu FrochFoto: AGERPRES

Iata declaratiile facute de Lucian Bute la revenirea in tara:

  • "Nu ne-am mai vazut de ceva timp, din decembrie anul trecut. Din nefericire, de aceasta data nu m-am mai intors cu centura acasa. Asa este intr-un meci de box, unul pierde, altul castiga.
  • Sambata seara, Carl Froch a fost mai bun si trebuie sa-l respectam. Am pierdut o lupta, dar nu un razboi. Am puterea si taria de caracter sa revin. Cand? Nu stiu cu siguranta in acest moment. Voi analiza si voi lua o decizie. Deocamdata, am nevoie de multa liniste.
  • Au trecut sapte luni de zile de cand nu am mai boxat, nu stiu daca acesta este motivul pentru care am pierdut. Cert este ca sambata nu a fost seara mea, a fost seara lui Froch si trebuie sa-i dam credit. A meritat victoria.
  • Din cauza SuperSix nu am avut adversari, am tot cautat adversari din primii zece. Am fost la finala SuperSix si am vrut sa am un meci cu invingatorul. Andre Ward a refuzat din nu stiu ce motive, dupa care i-am facut o oferta lui Froch sa vina la Montreal. A refuzat, iar atunci i-am spus sa-mi faca o oferta pentru ca voi merge eu la Nottingham. Aveam nevoie de un meci cu un adversar credibil si o victorie in fata lui m-ar fi propulsat foarte mult la categoria mea.
  • Vreau sa stiti ca nu eu imi aleg adversarii. Se ocupa promotorul meu. Doar nu ii iau de pe strada si ii fac eu boxeri. Asa am ajuns sa boxez la Nottingham, unde 10.000 de suporteri l-au sustinut. Emotiile au fost mari, a fost presiune puternica pe mine.
  • M-a lovit, acesta este boxul si de aceea este un sport frumos. Am avut momente bune, nu foarte multe, dar am avut cateva care mi-au dat speranta ca pot reveni in meci. In repriza a treia am avut cateva lovituri bune, l-am surprins si chiar l-am curentat de cateva ori, cu cateva lovituri. A recunoscut si el la conferinta ca a inteles de ce am atat de multe KO-uri. El m-a surprins cu acele serii de lovituri si din pacate s-a terminat meciul in repriza a 5-a.
  • Nu il pot acuza pe antrenor de absolut nimic. Nu aceea a fost strategia noastra. Eu trebuia sa stau in mijlocul ringului si sa-mi folosesc viteza superioara si nu sa accept lupta corp la corp. Dupa repriza a treia am crezut ca il pot contra cu directa de stanga si de aceea am sperat sa il atrag intr-o cursa.
  • Cum ar fi sa fac contestatie? La ce? Arbitrul a oprit meciul si...Asa o fi, eu n-am vazut meciul, dar e mult spus sa fac contestatie. Nu pot face acest lucru, pentru ca el a castigat meciul corect in ring. Am simtit loviturile dure pe care le-a dat si mi-au facut rau. M-au dezorientat si dezechilibrat.
  • Nu-mi caut scuze. In afara piciorului au fost si alte mici probleme in pregatire, dar acestea sunt normale pe undeva. Problema cu piciorul a durat cateva zile, am stat sub tratament cu antibiotice. Cand am urcat in ring nu m-am mai gandit la picior. Froch a fost mai bun si a aratat din plin asta sambata seara.
  • M-am bucurat sa vad ca multi oameni au fost alaturi de mine si mi-au transmis mesaje de incurajare dupa infrangere. Eu cred ca pot revenit. Am mai trait moment de acest gen in cariera mea la amatori, unde am mai pierdut meciuri importante. Uneori este bine venita si o infrangere. Te face mai puternic, a fost un adevarat dus rece.
  • In contract exista clar o clauza pentru o revansa, vom vedea ce se va intampla. Froch este obligat sa-mi ofere revansa, nu conteaza ca am pierdut inainte de limita.
  • Eu cred ca este prematur sa vorbim despre retragerea mea. Vreau sa ma odihnesc in acest moment. Voi incerca sa evit subiectul box cat pot de mult in perioada urmatoare. Nu am vazut meciul, nu am avut puterea sa ma uit. Merg acasa, la familie. Ma voi intoarce la Montreal peste o luna, o luna si jumatate. De-abia atunci vom lua o decizie" - Lucian Bute.

Lucian Bute a pierdut titlul mondial al supermijlociilor, versiunea IBF: sambata noapte, la Nottingham, romanul a pierdut prin knock-out tehnic (TKO) in repriza a 5-a in fata englezului Carl Froch care devine astfel, la 34 de ani, pentru a treia oara detinatorul centurii cu diamante.