La doar cateva zeci de ore dupa ce a pierdut partida cu Carl Froch, Lucian Bute a fost criticat dur de Felix Paun, primul sau antrenor. "Lucian a gresit total tactica. A fost prea sigur de victorie, a fost mandru, infatuat si ironic, iar pentru asta a platit scump", a precizat Paun.

Bute, spulberat de furia lui Froch; urmeaza revansa?Foto: Agerpres

"Lucian a gresit total tactica. Nu ai voie sa stai la bataie cu Froch cand stii ce forta are in pumni si este un bun incasator. Bute a fost prea sigur de victorie, a fost mandru, infatuat si ironic, iar pentru asta a platit scump.

Bute trebuia sa intre in sala cu o gluga pe cap, sa ignore spectatorii si tot ce se intampla in jur. Nu trebuia sa aplaude ironic atunci cand era huiduit, trebuia sa-si vada de treaba lui. Cine l-a sfatuit a facut-o rau. Cea mai mare greseala a fost insa in repriza a treia, cand l-a provocat pe Froch cu acel semn, vino daca esti bun. Atunci i-a declansat sistemul ofensiv al britanicului", a declarat Felix Paun pentru Ring.

"Lucian trebuie sa analizeze foarte bine acest meci si sa nu mai asculte de toti trepadusii care il sfatuiesc doar pentru a profita de el. Imi pare sincer rau. Atatia ani de munca s-au naruit in cateva minute fiindca nu a abordat corect un meci in care s-au duelat forta si inteligenta. Iar forta, din pacate, a invins", a completat Felix Paun pentru Ring.

Lucian Bute a pierdut titlul mondial al supermijlociilor, versiunea IBF: sambata noapte, la Nottingham, romanul a pierdut prin knock-out tehnic (TKO) in repriza a 5-a in fata englezului Carl Froch care devine astfel, la 34 de ani, pentru a treia oara detinatorul centurii cu diamante.