La 34 de ani, englezul Carl Froch a devenit pentru a treia oara campion mondial: sambata noapte, la Nottingham, "Cobra" i-a luat centura lui Lucian Bute, administrandu-i romanului o "bataie" greu de anticipat. "Infrangerea cu Ward m-a ambitionat. Eram foarte hotarat sa castig acest meci. Daca trebuia sa boxez 12 reprize, o faceam la fel cum m-ati vazut in primele 5".

Britanicul i-a multumit antrenorului pentru strategie si suporterilor pentru sustinere: "Am avut parte de foarte mult negativism din partea presei, dupa esecul cu Ward, din finala Super Six. Astazi, nici agentii de pariuri nu m-au vazut favorit. Sunt asadar niste oameni in Nottingham care au castigat bani frumosi in seara asta".

Referitor la adversar, Froch a subliniat: "Sa nu credeti ca fost chiar un meci usor. Am incasat cateva lovituri de la Lucian si am inteles de ce a pus jos atatia pugilisti. Dar m-am intarit cu fiecare lovitura si am mers mai departe".

Victoria convingatoare in fata lui Bute demonstreaza ca Froch are inca multe de aratat in ring si poate renunta la gandul retragerii: englezul poate boxa cu danezul Kessler, in fata caruia a pierdut in aprilie 2010, si se gandeste chiar si la o revansa cu Andre Ward, omul care l-a invins in finala Super Six.

Despre revansa cu Bute, pe care romanul o are inclusa in contract, presa britanica scrie ca e greu de crezut ca Lucian chiar va cere acest meci, tinand cont de modul in care a pierdut...