Lucian Bute a pierdut titlul mondial al supermijlociilor, versiunea IBF: sambata noapte, la Nottingham, romanul a pierdut prin knock-out tehnic (TKO) in repriza a 5-a in fata englezului Carl Froch care devine astfel, la 34 de ani, pentru a treia oara detinatorul centurii cu diamante. Lucian a fost depasit complet: nu a reusit in niciun moment sa evite "bataia" cu englezul, capitol la care Froch si-a dovedit valoarea.

Lucian Bute, demolat de Carl FrochFoto: AGERPRES

Click aici pentru inregistrarea ultimei reprize

Bute, prea increzator, a ocupat centrul ringului in prima repriza, insa doar atitudinea nu l-a ajutat: a depasit de putine ori alonja adversarului care a mizat sa puncteze cu lovituri disparate si foarte puternice. In a doua repriza, Froch s-a apropiat si a lovit de cateva ori, violent. Bute nu a luat in seama avertismentele si in a treia repriza a fost coplesit de furia lui Froch care a transformat ringul in scena unei batai de strada. Salvat de gong in repriza a treia, apoi in a patra, Bute nu a mai incheiat-o pe a cincea...

Arbitrul din ring a oprit lupta, devenita in mod evident inegala, cu Lucian Bute in corzi. Si antrenorul romanului, Stephane Larouche, aruncase prosopul in ring, semn ca cere abandonul pentru elevul sau.

TKO trist.

Dorel Simion: "Am sa fiu sincer - a fost depasit la toate capitolele. In plus, Lucian nu este un foarte bun incasator. Daca va avea revansa, va fi greu de tot: Froch este imprevizibil, loveste din toate directiile, nu stii niciodata de unde te plezneste. Este un pugilist foarte dur, loveste ingrozitor de tare. Eu cred ca pentru Lucian s-a terminat: dupa 30 de meciuri, sa pierzi intr-o asemenea maniera, e foarte greu sa revii. Imi pare rau sa o spun - e o infrangere care te apasa".

Leonard Doroftei: "Imi pare foarte rau pentru ce s-a intamplat. Nu ma asteptam sa i se intample asta. A gresit tactica, a stat aproape de el... Froch este un animal in lupta de aproape! Pentru revansa, Lucian trebuie sa invete sa loveasca din miscare, pentru ca la nivelul asta nu mai sperii pe nimeni daca stai pe loc. Imi pare sincer rau".

Rudel Obreja: "E prea devreme sa tragem concluzii. S-a pierdut cam usor acest meci si Lucian nu este pugilistul care sa piarda asa. Eu intuiesc ceva, dar vreau sa am niste discutii, ca sa fiu sigur. Este o seara trista, dar nu este o drama. Acesta este sportul. Un campion adevarat poate sa si revina, am vazut asta si astazi, in victoria lui Froch. Contractul prevede si un meci revansa, dar este prea devreme sa vorbim despre el, despre unde se va disputa" (pentru Money Channel).

Felix Paun, primul antrenor al lui Bute: "Meciul s-a pierdut pe tactica antrenorilor. Lucian trebuia sa evite lupta de aproape, pentru ca aici s-au intalnit tehnica lui si forta loviturilor lui Froch. Diferenta a facut-o forta loviturilor. Froch este un luptator de mare clasa, cu multe meciuri grele in ring, s-a vazut asta. Daca va fi un meci revansa, antrenorii rebuie sa o ia de la zero: sa schimbe tactica, pentru ca a fost faliment".((pentru Money Channel)