Lucian Bute isi pune in joc titlul mondial al supemijlociilor, versiunea IBF, pe terenul challengerului britanic Carl Froch: in noaptea de sambata spre duminica, de la ora 2, Bute si Froch se vor infrunta pe ringul din Nottingham intr-un meci programat sa dureze 12 reprize.

Ultima privire, inainte de meci: Froch vs ButeFoto: cobraboxing.com

Lucian Bute, nascut in 1980: 30 de meciuri, toate victorii.

Carl Froch, nascut in 1977: 30 de meciuri - 28 de succese, 2 infrangeri

Romanul le-a promis suporterilor (foarte multi ajungand chiar la Nottingham, pentru a-l incuraja din sala) ca va pastra centura cu diamante: "Este un meci important pentru cariera mea, in fata unui adversar foarte puternic. Le promit englezilor ca centura va ramane la mine".

Froch si-a pastrat atitudinea artagoasa si inaintea galei: "Sa nu uitam ca Bute a fost facut KO cand era amator si a fost salvat de arbitru in meciul cu Andrade. Eu am doua infrangeri in cariera, dar ce infrangeri? Cu Kessler, decizia a fost foarta stransa, iar pe Andre Ward nu cred ca o sa-l bata cineva, in toata cariera lui de profesionist".

Eddie Hearn, promotorul lui Froch, a dezvaluit pentru BBC ca pugilistul sau se gandeste la retragere: "Mi-a spus ca trebuie sa castige acest meci. Un esec ar fi un dezastru. Dar cu o victorie, se gandeste chiar sa se retraga. Ce moment ar fi mai frumos, decat sa te retragi in glorie?"