Romania va avea 12 sportivi la Campionatul European de Judo din Rusia (se va desfasura in perioada 26-29 aprilie 2012), obiectivul principal fiind calificarea a inca doi judoka la Jocurile Olimpice de la Londra, informeaza Mediafax.

Alina Dumitru Foto: AGERPRES

Feminin

Romania va fi reprezentata de Carmen Bogdan si Alina Dumitru (categoria 48 kg), Andreea Catuna si Andreea Chitu (52 kg), Corina Caprioriu si Loredana Ohai (57 kg).

Masculin

La masculin, Romania va avea urmatorii sportivi: Dan Fase si Szoke Laszlo (66 kg), Adrian Mergea si Costel Danculea (73 kg), Daniel Brata (minus 100 kg) si Vladut Simionescu (plus 100 kg).

"Pentru noi este cea mai importanta competitie din 2012, cu exceptia Jocurilor Olimpice. Sigur ca ne dorim medalii, minimum doua, dar mai important este sa reusim sa mai calificam sportivi la Olimpiada. In prezent avem patru sportivi calificati, ma refer la Alina Dumitru, Corina Caprioriu, Dan Fasie si Vladut Simionescu, iar la acest Campionat European inca 2-3 judoka vor lupta cu sanse la calificare. Andreea Chitu are nevoie sa dispute finala categoriei ei pentru a se califica, iar Daniel Brata sau Costel Danculea sa ocupe un loc din primele 7" - Ion Pandele, secretarul general al FR Judo, pentru Mediafax.

Campionatul European se va desfasura la Celiabinsk, in perioada 26-29 aprilie 2012.