In varsta de 24 de ani, Corina Carlescu a castigat, weekend-ul trecut, centura europeana EBU la categoria musca, dupa ce a invins-o prin KO in repriza a cincea pe belgianca Yolaine Lin De Lauf. In urma acestui succes, Corina a devenit prima sportiva din Romania care cucereste un titlu la box profesionist feminin. "Sunt fericita ca am adus centura acasa, vreau sa urmez pasii lui Lucian Bute", a precizat Corina la intoarcerea in tara.

Corina CarlescuFoto: AGERPRES

"Ma bucur ca am reusit sa aduc centura in Romania. Ii multumesc domnului Obreja, care a fost alaturi de mine de-a lungul carierei, mai ales atunci cand aveam probleme de sanatate. Mi-as dori si o sa muncesc foarte mult ca sa am un meci pentru titlul mondial. Vreau sa urmez pasii lui Lucian Bute. Sunt foarte bucuroasa ca am putut aduce acasa centura. A fost un meci greu si nu cred ca as fi avut sanse sa o înving la puncte, dar asa am facut-o KO in repriza a cincea", a declarat Corina Carlescu, conform Mediafax.

"Am avut probleme de la inceput, adversara Corinei nu facuse categoria, avea vreo doua kilograme peste limita, dar organizatorii au «umblat» la cantar. Cand am vazut asta, era clar ca ea nu putea castiga acest meci decat daca o facea knock-out. Corina s-a dus la bataie din prima runda si a facut-o pe adversara «groggy» in repriza a patra, iar in a cincea a terminat-o. Acum, timp de sase luni centura este a noastra. A fost o mare surpriza ca a batut-o pe belgianca, era neinvinsa pana la aceasta ora, era la ea acasa", a precizat Mihai Constantin, antrenorul campioanei europene.

Conform spuselor lui Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, Corina Carlescu va fi prezenta la meciul dintre Lucian Bute si Carl Froch, contand pentru centura de campion mondial IBF, categoria supermijlocie (va avea loc pe 26 mai, la Nottingham).