Jurnalistii canadieni au anuntat, in cursul zilei de joi, numele urmatorului adversar al lui Lucian Bute, "Mister KO" urmand sa se dueleze cu Carl Froch (finalist al turneului "Super Six") la Nottingham, in data de 12 mai.

Lucian Bute Foto: AGERPRES

Dupa mai multe runde de negocieri, InterBox si reprezentantii lui Carl Froch au ajuns la un numitor comun, Lucian Bute urmand sa-l intalneasca pe cel supranumit "Cobra" la Nottingham.

Froch a dorit sa boxeze in orasul natal, iar Bute a acceptat, considerand ca este timpul sa se lupte si departe de casa (n.r. Canada - Montreal sau Quebec).

Presa canadiana spune ca anuntul oficial in legatura cu acest meci pentru titlul mondial IBF, categoria supermijlocie, va fi facut in cursul zilei de vineri (n.r. 2 martie).

Nascut pe 2 iulie 1977 la Nottingham, Carl Froch a bifat 30 de partide la profesionisti, inregistrand 28 de victorii si doua infrangeri. La sfarsitul lui 2011, Froch a fost invins de Andre Ward in finala turneului "SuperSix". Carl are 34 de ani si 1,85 metri.

In data de 9 februarie, IBF a anuntat ca Froch este challenger obligatoriu pentru Lucian Bute, iar conform regulamentului pugilistul roman trebuia sa-si puna in joc centura in decurs de 90 de zile.

"Dupa cum toata lumea stie, el este un tip mare. Este puternic si are o barbie rezistenta. Nu face prea des pasul inapoi, ii place sa puna presiune pe adversarul sau tot timpul. Cred ca daca cineva sta drept in fata lui, s-ar putea sa aiba probleme mari si trebuie sa te astepti la asa ceva. Este curajos si are o vointa puternica de a castiga. Cred ca va fi un meci mare", a spus Lucian Bute, facand referire la Carl Froch.

Lucian Bute

30-0-0, 24 KO

1,87 metri, 76,15 kg, club Interbox.

Nascut pe 28 februarie 1980, la Pechea, Galati.

Lucian Bute este neinvins in 30 de meciuri, din acestea 24 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de opt ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO), in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic), in martie 2011 in fata irlandezului Brian Magee (KO in repriza a zecea), in iulie 2011 in fata lui Jean Paul Mendy (KO in repriza a patra) si in noiembrie 2011 in fata lui Glen Johnson (la puncte, decizie unanima).