Iulian Patea si Remus Tudor au castigat ambele etape ale Campionatului Balcanic de sarituri cu schiurile, competitie care a avut loc la Valea Carbunarii (Rasnov), pe o trambulina cu punctul de constructie la 64 de metri (K64), informeaza organizatorii.

Remus Tudor Foto: Hotnews

"Doisprezece sportivi ai echipei nationale de sarituri cu schiurile, sponsorizati de OMV, patru din Ucraina si doi din Olanda au participat la aceasta competitie. Trambulinele de sarituri cu schiurile de la Rasnov fac parte din proiectul de infrastructura sportiva al programului , lansat in anul 2007 de catre OMV si Federatia Romana de Schi-Biatlon", precizeaza organizatorii intr-un comunicat de presa.

"Campionatul Balcanic de sarituri cu schiurile, organizat sub egida Federatiei Internationale de Schi, a fost o competitie test in vederea organizarii unor competitii viitoare de scara mare. Competitia s-a desfasurat in conditii excelente, pe trambulina K64, iar rezultatele sportivilor nostri au fost foarte bune" - Puiu Gaspar, secretarul general al Federatiei Romane de Schi-Biatlon.

In prima etapa, (disputata sambata) Iulian Patea a castigat titlul de campion balcanic la varsta de 15 ani, sportivul fiind legitimat la CSS Dinamo Rasnov (207,9 puncte). Remus Tudor (CSS Brasovia) si Eduard Torok (CSS Dinamo Rasnov) au incheiat pe doi, respectiv trei.

Cea de-a doua etapa (desfasurata duminica) a fost castigata de Remus Tudor, cu un total de 236,1 puncte. Remus a reusit cea mai lunga saritura din concurs: 70 de metri. Podiumul a fost completat de Iulia Patea (223,2 puncte) si Valentin Robert Tatu (CS Dinamo Brasov - 218,7 puncte).