Asociatia profesionista IBF (versiune in care Lucian Bute detine titlul mondial) l-a desemnat pe englezul Carl Froch challenger obligatoriu al categoriei supermijlocie: conform regulamentelor, Lucian Bute are 90 de zile timp pentru a-si pune centura in joc in fata lui Froch.

Carl FrochFoto: Captura YouTube

Decizia IBF pune capat unei lungi perioade de incertitudine privind numele viitorului adversar al romanului: Lucian Bute si l-a dorit de la bun inceput pe Froch, insa s-a lovit de refuzul ShowTime care a sugerat ca ar dori un american ca adversar. Pe de alta parte, s-a speculat ca IBF l-ar putea obliga pe roman sa boxeze pentru a treia oara cu Librado Andrade (!!!): mexicanul a castigat in decembrie un meci pentru titlul de challenger obligatoriu. Decizia IBF de joi este clara: Froch va fi adversarul lui Bute, in gala din aprilie.

"IBF l-a pus pe Froch inaintea lui Andrade, in clasamentul categoriei. Am vorbit cu Lucian si era foarte bucuros. De data asta, Froch nu mai are cum sa-i scape", a declarat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box, pentru Mediafax.